Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Službeno priopćenje za W.E

Objavljeno je službeno priopćenje za film 'W.E' na Madonninoj službenoj web stranici.

ABBIE CORNISH, ANDREA RISEBOROUGH, JAMES D’ARCY, OSCAR ISAAC, RICHARD COYLE, JAMES FOX i LAURENCE FOX su zvijezde filma 'W.E'

Snimanje za Madonnin drugi redateljski film počinje 5.7.

S napisanim scenarijem Madonne i Aleka Keshishiana film će se snimati ovog ljeta u Europi (Velika Britanija, Francuska) i u SAD-u.

'W.E' govori o dvije paralelne ljubavne priče u razlici od više šest desetljeća. Abbie Cornish (glumila u filmovima - Sucker Punch, Bright Star, Elizabeth: The Golden Age) je dobila ulogu djevojke Wally Winthrop - mlada udata Njujorčanka iz 1998. koja je opsjednuta povjesnom romantičnom pričom između kralja Edwarda VIII. i Wallis Simpson. Andrea Riseborough glumi Wallis Simspon. Riseborough je najbolje zapažena u BBC-evoj drami 'The Long Walk To Finchley' za ulogu Margaret Thatcher i dovelo ju je do nominacije za Bafta Awards. Uskoro će glumiti u 'Brighton Rock'. Britanska zvijezda James D’Arcy (uloge u filmovima - Master and Commander, Secret Diary of a Call Girl) će utjeloviti lik kralja Edwarda VIII. Ruskog ljubavnika, nazvanog Evgeni, od djevojke Wally Winthrop će glumiti Oscar Isaac (Robin Hood, Sucker Punch), a lik njenog supruga Williama će igrati Richard Coyle (Prince of Persia: The Sands of Time). Britanski glumci James Fox (Sherlock Holmes, Charlie and the Chocolate Factory, Bafta nominated A Passage to India, Bafta winner The Servant) i Laurence Fox (Elizabeth: The Golden Age, Becoming Jane) su dobili uloge kralja Georgea V. i njegovog sina, Bertie.

1936. Engleska - Wallis Simpson, Amerikanka koja je zarobila srce kralja Edwarda VIII. Bila je u braku kada je upoznala Edwarda, tadašnjeg princa Walesa, a iza sebe je imala jedan razvedeni brak. Za vrijeme kada je Edward bio okrunjen za kralja, Crkva i premijer su mu govorili da ne može oženiti Wallis i postati kralj. Abdicirao je, odustao je s prijestolja zbog žene koju voli. Vjenčani i poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Windsora, njihov život su mnogi doživljavali poput prave romanse stoljeća.

1998. New York - Wally Winthrop, s problematičnom prošlosti odluči se zaposliti u aukcijskoj kući Sotheby's. Odustaje od posla zbog udaje sa uspješnim psihijatrom, ali u braku je nesretna, dosadno joj je, frustirana je i često sama. Počinje slijediti svoju opsesiju za koju vjeruje da je posljednja romantična ljubavna priča, kraljevo abdiciranje s prijestolja zbog ljubavi prema Wallis Simpson. Kada je Wally otkrila da će se održati aukcija stvari vojvode i vojvotkinje od Windsora, nastavlja svoju zaluđenost i pokušava razumijeti tajnu velike ljubavi putem artefakta koji su nekada davno pripadali paru. Na Sotheby's aukciji Wally upoznaje Evgenija, ruskog zaštitara, s tajanstvenom prošlosti. Što je sve više zadubljena u ljubavnu priču Wallis i Edwarda, provodeći više vremena van braka, počinje se zaljubljivati.

W.E putuje kroz vrijeme naprijed i unazad sa Wally i Wallis, dvije krhke ali odlučne žene čiji su životi nevjerojatno povezani. Međutim, kako priča ide dalje postaje očigledno da život Wallis Simspon nije tako savršen kako je Wally zamišljala.

Producent filma: Colin Vaines (producent Coriolanus, izvršni producent London Boulevard, The Gangs of New York i The Young Victoria)
Izvršni producenti: Kris Thykier (producent The Debt, Kick-Ass, Harry Brown, izvršni producent Stardust) i Nigel Wooll (izvršni producent Miss Potter, doproducent GI Jane, White Squall)
Dizajner produkcije: Martin Childs (dobitnik Oskara - Shakespeare in Love, nominacija za Oskar - Quills, The Boy in Striped Pyjamas)
Redatelj filmske fotografije: Hagen Bogdanski (The Lives of Others, The Young Victoria)
Dizajn kostima: Arianne Phillips (nominacija za Oskar - Walk the Line, nominacija za Bafta - A Single Man)
Šminka i frizura: Jenny Shircore (dobitnik Oskara - Elizabeth, nominacije za Oskar i Bafta - The Young Victoria)

Abbie Cornish - Wally Winthrop
Andrea Riseborough - Wallis Simpson
James D'Arcy - kralj Edward VIII.
Oscar Isaac - zaštitar Evgeni, ljubavnik od Wally Winthrop
Richard Coyle - William, suprug Wally Winthrop
James Fox - kralj George V.
Laurence Fox - kraljev sin Bertie




Post je objavljen 05.07.2010. u 22:09 sati.