Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

dr Ivo Sanader : dr Ognjen Šimić – 0 : 9




Povodom, a u svezi, godišnjice odlaska (bijega) DrIve „J.L.“ u današnjem broju navodi (po mišljenju lista) osam razloga zbog kojih je „kapetan“ zbrisao s broda koji tone i kormilo stavio u ruke „male od kužine“ da ona dovrši što je on započeo ili pak joj je pustio da opeče prste vadeći kestenje iz vatre koju je on potpalio. Evo ih sasvim ukratko:

6% - obitelj. Kao obitelj ga je nagovorila na povlačenje jer su supruga i dvije kćeri „bile nezadovoljne činjenicom da je on bio proglašavan krivim za sve loše što se događa u državi.“
Iako se načelno slažem s tvrdnjom rodbine (on sam to nikada ne bi mogao napraviti a da mu HDZ-eovi rasovi i poltroni nisu držali svijeću) ipak je malo vjerojatno da bi jedna tako autoritarna osoba slušala što mu kažu tri žene (no nikad se ne zna?)

2% - zdravlje. To je međutim sam Sanader odlučno demantirao, a uz činjenicu da je još uvijek živ (zdrav) ipak mu treba vjerovati (unatoč i usprkos svim muljažama kojima nas je častio, uključivo i čuvenu „Jamstvenu karticu“).

65% - Angela Merkel koja je „poručila tadašnjem premijeru Sanaderu da mora otići s premijerske dužnosti jer će inače protiv njega biti pokrenuta istraga u slučaju bavarske državne Bayerische Landesbank koju su istraživali njemački istražitelji.“ Na ovo ću se još vratiti.

5% - Slovenija. „Bliskim prijateljima Sanader je govorio kako je svjestan da je on prepreka dogovora sa Slovenijom.“ Još jedna, vjerojatno, točna Sanaderova, tvrdnja, ali nevažan razlog. Osim toga ovaj se razlog može mirno dodati stavu EU.

5% - reforme. „Sanader je svojim bliskim suradnicima navodio da u društvu nema svijesti kako je potrebno pokrenuti radikalne promjene u gospodarskoj i financijskoj politici.“ U ovu tvrdnju ne vjerujem ni „koliko je crno pod noktom“.
Prvo, jer je on sam bio kreator politike koja nas je dovela do krize, korupcije i kriminala, i drugo, jer su isti ti njegovi suradnici okrenuli ploču čim je otišao i pod kuhačom „male od kužine“ krenuli u promjene. No kako se takve stvari ne rješavaju kuhačom nego mačem (satarom, sabljom, giljotinom) od tih reformi biti ništa neće.

2% - HDZ, kao „desna stranačka struja prijetila je Sanaderu da će morati otići ako ne zaštiti stranku.“ Kaj god! Događaji nakon njegovog odlaska pokazali su da se može lupiti i po „visokopozicioniranim stranačkim dužnosnicima“, naravno ako se primijeni princip „žrtvenog janjeta“ ili „neka visi Pedro!“ Sada samo ovisi o Pedru hoće li biti još odstrela „visoke divljači“.
Stoka „sitnog zuba“ je i onako već dobila po zubima!

5% - SDP, kao „s najvećim političkim suparnikom nije nalazio zajednički jezik.“ Opet kaj god.
Zar Bandić nije izvisio nepunu godinu dana nakon što je njegov mentor demisionirao. Da ta tvrdnja ne drži vodu pokazuje i trenutačni nam vođa glavne oporbene stranke, Milanović. Sjedi u zapećku na Iblerovom trgu i prati krivulju dijagrama porasta i pada popularnosti dviju glavnih stranaka, sam sebi govoreći u bradu: dobro je, ne trebam ništa raditi, popularnost moje stranke raste, njihove pada.

10% - korupcija. Toga se on nije trebao bojati sve dok je bio na vlasti, pa je taj razlog još jedan „kaj god“.

Rezime:
Po mom osobnom mišljenju jedini i pravi razlog je: EU zajedno s Njemačkom i A.Merkel jednostavno nisu željeli ulazak Hrvatske u EU dok je glavni mafiozo u državi na vlasti. Ne žele u svojem društvu većeg od sebe!!!
I to je sve!

* * *

A sada jedna mala digresija.
Sjećate li se izvjesnog dr Ognjena Šimića, kirurga, Sarajlije, svojevremeno zaposlenog u riječkom kardiološkom centru, osuđenog na devet (9) godina zatvora zbog primanja mita (da bi obavio operacije – uspješno!), koji je uhvatio maglu, i odmaglio u BiH koristeći imbecilni, blesavi i nelogičan zakon koji je bio na snazi u obje demo(n)kratke države po kojem nema izručenja državljana jedne države drugoj unatoč i usprkos dokazanoj kriminalnoj radnji.



Slika „dotura“ s međunarodne tjeralice

Sada bi taj „dotur“ mogao ipak biti izručen Hrvatskoj ili bi pak kaznu odslužiti u Zenici (pjevajući poznati „Zenica blues“ „Zabranjenog pušenja“:…okružni sudija rekao 12 (9) godina / 12(9) godina strogog zatvora!…) obzirom na izmijenjen zakona o ekstradiciji.
Naravno onima koji su donijeli prethodni zakon neće pasti ni dlaka s glave (!), ipak smo mi demo(n)kratska zemlja.

A znate koliki je, dotični „dotur“, primio mito: slovima i brojkama - 210.000 kuna.

Ne želim ulaziti u meritum njegove kazne, ali postavljam jedno, logično pitanje. Ako je kazna za primanje mita od 210.000 kuna za uspješno obavljen posao kolika bi onda trebala biti kazna za primanje mita za neuspješno vođenje gospodarske i financijske politike jedne države. Postavimo li realni odnos „grijeha“ mislim da ništa manje od smrtne kazne za predsjednika ne dolazi u obzir.

No mi imamo demo(n)kraciju, mi smo pravna država, mi smo humanisti i kod nas ne dolazi u obzir kažnjavati nekoga koji je svojim postupcima osiromašio mnogo, mnogo više nego osamnaest ljudi koji su na ime mita uspješnom doktoru podarili 210.000 kuna.





Post je objavljen 01.07.2010. u 16:07 sati.