Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Kamo na more sa klincima?? Medulin

more


Ljeto nam je konačno došlo!! Vrijeme je da se laganini krene na more. Lako je bilo dok smo bili mladi. Auto, šator i kamo nas voda odnese. Sa klincima je malo kompliciranije. Puno faktora treba promisliti prije odluke gdje i kada krenuti. Ako imate viksu na moru, problemi su vam već riješeni.. Nama bez iste....





Kada promišljamo kamo na more sa klincima moramo uračunati mnogo dodatnih faktora. Kao prvo koliko su nam djeca stara, zatim udaljenost odredišta, kakva je plaža, kakva je zabava za djecu, dali se kafići "dernjaju" do kasno u noć, gdje se imamo prošetati, dodatni sadržaji u okolici, kakva je medicinska pomoć i dali do iste možemo brzo, bazeni i ostale zabavne stvarce dali su dostupne ili ne. Puno stvari koje su prednost za odmor i ljetovanje odraslih, veliki su minus ako na more idemo sa klincima.



medulin

Da bude kompliciranije, puno stvari koje nas odrasle oduševljavaju, djeca jedva da primjete. Njihova memorija i mozak rade mrvicu drugačije i statične slike su im poprilično dosadne.


Nakon ozbiljnog i predanog googlanja mogu reći da je situacija na Jadranu pa ako ću biti blag, poprilični jadna. Iako smo bombardirani reklamama u kojem neka žena antipatičnim krikom viče "hajde..." čini mi se da se taj poziv ne odnosi na roditelje. Naime izuzmemo li standardna dječja igrališta, osnovnu animaciju i idimi dođimi pozive roditeljima, svega nekoliko resorta na Jadranu se može proglasiti "obiteljskim". A ono što dodatno pogoršava situaciju je da turističke zajednice ne shvaćaju da su takve destinacije. Evo primjer našeg prvog prijedloga - Medulin.




Plaža Bijeca - Medulin, 1 kilometar pjeska i plitko more
Prva prednost Medulina je plaža Bijeca. Kilometar žutog pijeska koje zapljuskuje toplo i plitko more. Ukoliko dođete kada je drugdje hladno, sunce ovaj zaljev ugrije puno prije drugih plaža.

Ukoliko vam postane prevruće u blizini je i debeli hlad stoljetnih borova koji se nadvio nad kamp u susjedstvu.

Hladno more zna biti često mana plaža u Istri, gdje se tik do Pule smjestio Medulin. Dakle blizina grada znači da vam je za tili čas dostupna liječnička pomoć ili kupovina sitnica koje smo zaboravili spakirati prije puta.

]Medulin - šetnica

Medulin, zatim ima veliku šetnicu krcatu dućačićima i kafićima. Ništa spektakularno, stvari su bižuterija kao svagdje drugdje ali je sve nekako veselo i zabavno. Sladoled je najbolji u Konzumu, onaj Ledo, ali i slastičarne na šetnici se znaju iskazati sa sladolednim kupovima. Restorani nude pola piceka i pomfrit za nikakve novce tako da nećete bankrotirati ako se tu i tamo odlučite za ručak.

Vrtuljak u family parku - Medulin
Najveća prednost Medulina,kao obiteljske destinacije, usudio bi se reći pred svim resortima Jadrana je "Family park". Lunapark koji je dosta zgodno koncipiran. Naravno ne možete očekivati Disney land ali za manju djecu svega je dovoljno. Trampulini, autiči, autiči na sudarnje, brodići koji plove po bazenu, gusjenica juri po tračnicama, vlakić, nekoliko vrtuljaka, bungee i puno muzike, svjetla i automata. Tu je i malo jezerca sa zlatnim ribicama. Sve da se vaši klinci zabave do iznemoglosti (njihove ili vašeg novčanika :-) ).

Dinosaurus park pored Funtane

Što se okolice tiče tu je za klince Dinosaur park koji se nalazi u Funtani. Klincima se jako sviđa. Vama se neće vjerojatno svidjeti cijena ulaznice od 80 Kuna i dvadeset Kuna za parkiranje. Zatim NP Brijuni su zgodni za posjetu kako klincima tako i odraslima. Nama se jako svidjela jama Baredine. Nismo se bojali mraka a vodiča smo slušali jako pozorno (imali smo tri godine i vodič je bio odličan). Tu je i obližnja Pula sa svojim amfiteatrom, Rovinj i mnoštvo sitnica koje možemo razgledati u Istri... Dakle Medulin je jedna sjajna destinacija za roditelje sa malom djecom.

PS: Iako ovo nije mjesto za reklame, mi u Medulinu uvijek ostajemo u hotelu Arcus. Uz ljubazno osoblje, tamo nas uvijek vraća i uvjerljivo najbolja pansionska hrana na Jadranu (u konkurenciji *** zvjezdice, a ne zaostaje ni za mnoštvom ****). Bazen hotela je cool za provesti sate najjačeg sunca unutra a ujedno se zabaviti do mile volje. Jedina mana mu je livada ispred hotela koja je idealna za dječije igralište a istog nema.

Home

Post je objavljen 01.07.2010. u 12:42 sati.