Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Borjana Krišto: „Zahvalna sam premijerki i predsjednici HDZ Hrvatske Jadranki Kosor na potpori“



Nakon izjave glavnog tajnika HDZ Hrvatske Branka Bačića da će Jadranka Kosor osobno podržati kandidaturu Borjane Krišto, kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto za portal izbori2010.org i seebiz.eu je kazala kako je to važno ne samo za nju nego i za položaj Hrvata u BiH.

„Kao kandidatkinja najjače i stožerne stranke Hrvata u BiH razumijem ovu potporu kao potporu mojoj stranci i Hrvatima u BiH u cijelosti. Činjenica je da smo mi potpisali strateški sporazum s HDZ u Hrvatskoj. Raduje me da se taj sporazum u praksi provodi. Zahvalna sam premijerki i predsjednici HDZ Hrvatske Jadranki Kosor na potpori. Ova pomoć ujedno je i naša obveza da dosljedno provodimo politiku koja će imati za cilj jačanje pozicije Hrvata u BiH, bolju povezanost s maticom Hrvatskom, ali i bolji život, dostojanstvo i standard svih građana u regiji“.


Na pitanje novinara portala izbori2010.org je li ova izjava glavnog tajnika Bačića i njezin skori posjet Zagrebu konačno NE Boži Ljubiću i Martinu Ragužu, Borjana Krišto je posjetila kako će voditi pozitivnu i futurističku kampanju u kojoj neće polemizirati s manje ili više jasnim pitanjima. „Želim i kroz ovu kampanju potvrditi kako svoju energiju želim trošiti samo na iznalaženju načina kako bi ojačala položaj Hrvata u BiH i njihov bolji život“.

Kratko je komentirala i izjavu Milorada Dodika kako će njihovi članovi u Federaciji BiH glasovati za nju. „Prije svega želim da za mene glasuju Hrvati u BiH. Ja zastupam njihova stajališta i politiku. Istina, politika moje stranke i mene nikada nije usmjerena ni protiv bilo koga pa tako ni protiv Srba ni Bošnjaka. Ako mi Srbi u FBiH i daju nešto glasova reći ću hvala. No, moramo znati moja je politika hrvatska, moj je interes hrvatski čovjek i njegovo puno dostojanstvo i bolji standard i uvjeti života. Moja je politika europska. Sve što se uklapa u to prihvatljivo je i za mene.“.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Post je objavljen 30.06.2010. u 22:25 sati.