Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Ja hoću

Portir na ulazu nije je ni pogledao kad je, drhtureći od zime, ušla u toplo predvorje zgrade; na njezin je pozdrav odgovorio tek jedva primjetnim kimanjem glave.
Vozeći se liftom na posljednji kat, Žena je pomislila kako ovi portiri, baš svi do jednoga, izgledaju poput manijaka. A o tome kako bi trebao izgledati “pravi manijak”, Žena je imala tek maglovitu predodžbu.
Hodnik što se protezao među desecima zaključanih vrata odjekivao je prazninom pred njezinim koracima; nije mogla a da se ne sjeti, u ovom trenutku kad je većina zaposlenika njezine tvrtke već odavno spavala, one reklame u kojoj u mračnom neboderu gori tek jedno jedino svjetlo, s porukom - “Ja hoću”. I morala se glasno nasmijati u pustom hodniku.
U svojoj je kancelariji širom otvorila zatamnjeni prozor, puštajući boćati zrak i svoj uzdah u duboku noć; grad je spavao snom pravednika, a njeno je srce prijetilo da će iskočiti u tminu.
Vrata iza njezinih uspravnih leđa tiho su zaškripala; u neonskom svjetlu stajao je Čovjek koji nije bio portir i nije izgledao poput manijaka; njegov je osmijeh prekinuo Ženino razmišljanje o djeci koja su plakala u snu, mužu koji je beskonačno vrtio programe na televiziji i karijeri koja je ostala na mrtvoj točki; otvarajući uzdrhtalim prstima puce na njegovoj košulji, Ženi je glavom prostrujala tek jedna jedina misao - “Ja hoću”.

Dube


Post je objavljen 30.06.2010. u 10:39 sati.