Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Sv. Petar i sv. Pavao! Slika hrvatskog društva?"Vi srca jednog, svete dvije masline,
Sav narod Božji danas vama moli se,
Božanske dare vjere, nade, ljubavi
I dobrotvorja svakog vi nam molite."

Priprosti i prostodušni Ribar - postavljen za poglavara čitave Crkve, i čuvara "nebeskog pečata" :) tj. ključeva Vrata Raja...U Crkvi, koju nikada, ni "vrata paklena neće nadvladati"...I prepotentni intelektualac, uvjereni ateist, vatreni progonitelj Crkve, i svega što "miriše" na nju...

Da je sv. Petar kojim čudom imao svoj blog, sigurno ni njega Savao ne bi ostavio na miru...A ni život mu baš ne bi bio siguran...O slobodi izražavanja da i ne govorimo...

Sve dok, kao što moj tata u svojoj današnjoj pjesmi lijepo piše:

"Zašto me progoniš, Isus Savlu reče,
Kod Damaska glavnog Sirije grada,
Oslijepljeni Pavao onda Kristu reče,
Više te neću progonit nikada!"

Tatina pjesma

Uz efekt i čudo ravno onome, mog nedjeljnog mladomisnika, o kojem sam pisala u zadnjem postu...

Gal 1, 1-5.22,2,6-10
"Pavao, apostol - ne od ljudi ni po kojem čovjeku, nego po Isusu Kristu i Bogu Ocu koji ga uskrisi od mrtvih - i sva braća koja su sa mnom: Crkvama u Galaciji. Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista, koji sam sebe dade za grijehe naše da nas istrgne iz sadašnjega svijeta opakoga kao što je volja Boga i Oca našega, komu slava u vijeke vjekova! Amen.
...
Osobno pak bijah nepoznat Kristovim crkvama u Judeji. One su samo čule: "Negdašnji naš progonitelj sada navješćuje vjeru koju je nekoć pustošio" i slavile su Boga zbog mene.
...
A oni koji štogod znače - bili oni što bili, nije mi do toga, Bog ne gleda tko je tko - ti uglednici, uistinu, ništa nisu pridometnuli. Nego naprotiv, vidjevši da mi je povjereno evanđelje za neobrezane, kao Petru za obrezane - jer Onaj koji je bio na djelu po Petrovu apostolstvu među obrezanima, bio je na djelu i po meni među poganima - i spoznavši milost koja mi je dana, Jakov, Kefa i Ivan, smatrani stupovima, pružiše meni i Barnabi desnice zajedništva: mi ćemo među pogane, a oni među obrezane! Samo neka se sjećamo siromaha, što sam revno i činio."

Eto tako Pavao, o svojim susretima, pa i povremenim sukobima s Petrom...Koji se tako dobro uočavaju na gornjem akvilejskom reljefu, s kojim je moj Župnik, više nego oduševljen! A i meni se nekako svidjela ta skoro opipljiva tenzija među njima, ali ona neka dobra, pozitivna, kvalitetna i konstruktivna, sukob mišljenja, koji rađa dobrim plodovima, i uzajamnim zadovoljstvom, kao što i treba biti!Tako da na kraju, nakon svih sukoba mišljenja i stavova, svi zajedno, pruženih desnica zajedništva, možemo u miru blagovati...I nazdravljati jedni drugima! Živjeli!I zagrlimo se pred svima! Neka vide da nas ima!
I zato - svjedočimo svoju Vjeru!


Ne dajmo naše križeve:

Izjava Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije o izlaganju kršćanskih vjerskih simbola

I čuvajmo svoje Svetinje!Post je objavljen 29.06.2010. u 22:25 sati.