Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

OSTAVKE NA STOL!

"Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma zahtijeva od predsjednice vlade Republike Hrvatske, gospođe Jadranke Kosor, dipl. iur., i ministra kulture, gospodina Biškupića, da zbog financiranja iz državnog proračuna neokomunističkog projekta obnove jugo-komunističkog spomenika u Srbu, kojim se veliča fašizam i zločine nad hrvatskim civilima iz 1941. godine, smjesta daju ostavke na svoje državne položaje, a ukoliko navedeni dužnosnici nisu u stanju priznati moralno-politički posrtaj kojim sramote Republiku Hrvatsku i hrvatski politički narod, i ne žele dati ostavke, zahtijevamo od Hrvatskog sabora odnosno saborske većine da ih smijeni, uz nečasni otpust iz državne službe, jer činjenicom obnove spomenika u Srbu vlada Republike Hrvatske sramoti Europski parlament koji je osudio totalitarne i autoritarne režime, zatim hrvatske saveznike iz Sjevernoatlantskoga pakta (NATO) i Zapadnu antifašističku koaliciju iz Drugog svjetskog rata koja je porazila fašističku Italiju koja je organizirala i podupirala velikosrpski ustanak u Srbu od 27. srpnja 1941. godine!

Također zahtijevamo da bude smijenjen potpredsjednik vlade R.H., g. Slobodan Uzelac, i pozivamo dužnosnike i članove Srpske demokratske samostalne stranke da smijene svoga predsjednika Milorada Pupovca radi idejnoga projekta poput obnove sramotnoga spomenika u ličkom Srbu.

Hrvatski institut za povijest u Zagrebu pozivamo da hrvatskoj javnosti, vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom saboru uputi stručno mišljenje o karakteru oružanog ustanka od 27. srpnja 1941. u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, i da povjesničari tog renomiranog instituta kažu tko je organizirao i podupirao taj ustanak koji nije bio antifašistički ustanak nego ustanak velikosrpske bande uz pomoć talijanske okupacijske II armije, tajne službe Kraljevine Italije i Mussolinijevih crnokošuljaša odnosno fašista!

Dana 27. srpnja 1941. godine u Srbu nije prva ustanička puška opalila u fašiste nego je četnički nož zaklao hrvatske civile koje su ovi velikosrpski ratni zločinci bacili i sakrili u jamu, a fašistička puška opalila je u Hrvate, te je tom velikosrpskom pobunom u Liki, koja se nadovezala na velikosrpsku pobunu u bosanskom Drvaru od 26. srpnja 1941. godine, počelo etničko čišćenje Hrvata i okupacija hrvatskih teritorija u Liki i Dalmaciji!

Ostavke zahtijevamo i od predsjednika koalicijskih vladajućih stranaka, predsjednika Hrvatske seljačke stranke, g. Friščića, i predsjednika Hrvatske socijalno-liberalne stranke, g. Kosora, jer su suglasni u farsi obnove spomenika bivšeg jugoslavenskog totalitarnog režima diktature komunističke partije i zločinca Tita kojim su komunisti ukrali ustanak od četnika, te iz moralno-političkih razloga ostavku na položaj predsjednice Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati zahtijevamo i od gospođe Vesne Pusić, prof., kao i od predsjednika Socijaldemokratske partije, g. Zorana Milanovića, koji već godinama odlaze u Srb i slave bivši totalitarni praznik. Zahtijevamo od gospođe Jadranke Kosor ostavku na položaj predsjednice Hrvatske demokratske zajednice jer HDZ obnovom spomenika u Srbu pristaje na povijesnu laž, podupire nepravdu i vrijeđa hrvatske žrtve fašizma i komunističke žrtve!

Ostavku iz moralno-političkih razloga zahtijevamo od predsjednika Republike Hrvatske, g. dr. Ive Josipovića, koji podupire projekt obnove spomenika u Srbu, koji se obnavlja pod krinkom da se navodno radi o antifašističkom spomeniku, a što predstavlja laž i brutalnu manipulaciju hrvatske, europske i svjetske javnosti.

Hrvatske građane pozivamo da navedene moralno posrnule čelnike pozovu zbog spomenika u Srbu na odlazak iz politike, t.j. pozivamo javnost da navedene čelnike i dužnosnike lustrira iz javno-političkoga života Republike Hrvatske ukoliko ne daju ostavke i Hrvatski sabor ih ne smijeni."


Ovaj Press Release je objavljen 30. lipnja 2010. na internetskim portalima vijesti:

Tinolovka News (www.tinolovka-news.com) i
Dalje.com (portal prethodnog imena Javno.hr)


Poštovani blogeri i čitateljice i čitatelji, koje je po vašem saznanju mišljenje o ustanku u Srbu od 27. 7. 1941. i je li zahtjev Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma za ostavkom dužnosnika i čelnika, koje je navedeno u ovom priopćenju za javnost, ukoliko bi navodi bili istiniti, opravdan, ili vam je svejedno ili mislite da je premijerka Kosor u vezi spomenika u Srbu u pravu?

Post je objavljen 29.06.2010. u 21:24 sati.