Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Josh Bazell: "Brži od smrti"

Jesam li vam ikad rekla koliko volim kad netko napiše uspješan prvijenac? Josh Bazell je svojim romanom "Brži od smrti" uspio napraviti upravo to: radi se o odličnom mješancu između krimića, trilera i medicinskog priručnika koji možete čitati lagano kao vodu piti.

Glavni lik je šarmantni liječnik – dijagnostičar (poput doktora Housea) koji radi u jednoj bolnici na Manhattanu. Njegovo ime je Pietro Brnwa, ali ga mafijaški krugovi znaju kao profesionalnog ubojicu koji operira pod imenom Medvjeđa Šapa. Od mladosti je bio usmjeren na mafijaško podzemlje i specijalizirao se za različite poslove za đavoljeg odvjetnika Davida Locana s čijim je sinom Adamom Pietro išao u koledž. Međutim, od takvih je aktivnosti morao pobjeći i postao je liječnik. Međutim, jasno je da svakog lika koji vuče prtljagu iz prošlosti njegova prtljaga mora jednog dana sustići i to se dogodilo i Pietru, odnosno Medvjeđoj Šapi.

Knjiga obiluje mračnim i nemarnim humorom, a dio dosjetki se, što je pomalo zanemareno i nedovoljno iskorišteno u suvremenim bestselerima, izdvojen u fusnotama, tako se možete cerekati gotovo na svakoj stranici.

Jedna zanimljivost iz ovog romana: znate li zašto sedam patuljaka zvižde dok se u koloni vraćaju iz rudnika? Linija je otvorena od ovog časa za sve vas koji se žele okušati u pogađanju.



Post je objavljen 03.07.2010. u 16:41 sati.