Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Novi web portal Zlatka Suca! I godišnjica međugorskih ukazanja...Ekologija i druge zanimljivosti...

Evo, upravo mi stiglo mailom...Jako zanimljivo...

V. Zlatko Sudac

"Dragi prijatelji,
radeći s ljudima primjećujem koliko, u biti, čeznu za pozitivnim pristupom životu. Čeznu za mogućnošću da podijele svoje mišljenje, da u ovom vremenu farizejštine i licemjerja, žutila i kojekakvih ponuda nađu mjesto iskrenog, ali i znanstvenog promišljanja, mjesto međusobne suradnje i kreativnosti a naročito mjesto duhovne komunikacije i okrjepe.

Internetski portal, uz razne mogućnosti koje nudi, zamišljen je i kao okupljalište i sastajalište onih koje vole i slijede Isusa Krista i njegov nauk vjere, nade a naročito dvije zapovjedi ljubavi. Otvoren je i za one koji ga još ne poznaju, a žele ga upoznati i slijediti, kao i za one koji žele dobro svim ljudima bilo koje vjere, nacionalnosti, boje kože ili životnog opredjeljenja.

Svi koji žude i čeznu za tim idealima dobrodošli su na naše stranice! Moja uloga na portalu, prije svega kao čovjeka a onda i kao rimokatoličkog svećenika, bit će također podređena tom naumu. Portal će, zasad, biti ekskluzivan izvor informacija o meni, mom radu i projektima, te će i štititi navedeno.

Velečasni Zlatko Sudac"

A danas je i 29. godišnjica međugorskih ukazanja:

Međugorje - 29 godina...

Na kraju krajeva, ipak mi duhovnost leži više od politike...I barem bi ona trebala povezivati i ujedinjavati, sve nas međusobno, i preko Gospe, s Bogom...Bez bilo kakvih podjela - političkih i drugih...U Bogu smo doista svi jedno, i svi braća i sestre...

Ovih dana (sutra, 26.6.) u SAD se održava jedna velika ekološka akcija, koja ideja me isto nekako razgalila svojom originalnošću i univerzalnošću:

Ruke u pijesku

Pa, eto da malo predahnemo od politike...Bože, čuvaj Hrvatsku! I čitav Svijet!

ps. Evo, sve i kada doista hoću, ne mogu se maknuti od politike...Jer se ni ona ne miče od svakoga od nas, i uvlači se u sve pore društva, i zdravlja - duhovnog i ekološkog, naime stigao mi je novi mail:

"Dragi prijatelji sv. Franje i svega stvorenog,

na ponovno aktiviranje projekta Družba Adria, a bez sagledavanja mogućih ekoloških posljedica kao i izrade nove Studije utjecaja na okoliš, Franjevački svjetovni red je odlučio reagirati Priopćenjem za javnost upućenom i Vladi RH:

"Zgroženi najavom ponovnog oživljavanja projekta “Družba Adria” i potpuno neargumentiranim izjavama predsjednice Vlade Republike Hrvatske o navodnom rješenju svih ekoloških problema povezanih s ovim projektom, ovim aputem želimo izraziti svoju zabrinutost zbog aktualizacije štetnog projekta kojim bi se ruska nafta izvozila preko naftnog terminala u Omišlju. Iako je od posljednjih ozbiljnijih pokušaja ostvarenja toga projekta prošlo više od pet godina, mi taj projekt nismo zaboravili te ga i dalje smatramo neprihvatljivim."

Tekst Priopćenja u cijelosti možete pročitati na stranicama Socijalne inicijative.

Post je objavljen 25.06.2010. u 12:13 sati.