Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

Auto Union

Sređivala sam jučer slike sa automobilima iz Audijevog muzeja u Ingolstadtu, gdje sam bila nedavno s mužem.
Nisam baš sve obradila jer bi si zagušila blog al par raritetnijih komada ću vam pokazati. Ako se pak ikad nađete u blizini, toplo preporučam da to odete pogledati. Jako lijepo uređen pogon oko tvornice i muzeja. Zaista vrijedi prošvrćkati se onuda.
Pa onda zgodna ideja kako nam dočarati svijet automobila kakvi su bili nekoć i od čega su građeni...


Drvena konstrukcija - kostur, presvućena mjestimično drvom, mjestimično limom i fino lakiran i poliran do visokog sjaja, izaziva uzdahe posjetilaca sada, isto kao nekad naših baka i djedova. Mogu se vidjeti i sicevi napravljeni od federa, povezanih špagom, podloženi konjskom strunom i presvučeni debelom telećom kožom fino štavljenom. Perfekcionizam se u to vrijeme zaista isčitavao iz njemačkih proizvoda.Imati stari auto u voznom stanju registriran, je tu pitanje premije. Mala grupica bogataša si to može dopustiti jer je održavanje i skladištenje preko zime skupo kao održavanje broda ili nekog drugog, običnim smrtnicima, nedostižnog hira. Po cijeloj Njemačkoj u ljetnim se mjesecima organiziraju smotre starih auta, traktora i motora. Svako malo veće selo ima bar jednom u godini svoj dan kad je tamo veliki hepening sa starim verglerima, putujućim mini kazalištem, kotlovinom i sličnim đinđama vezanim uz takva okupljališta, a sve se vrti oko starih četverokotačnih ljubimaca.
Ako vozeći se lokalnim cestama naiđete na kolonu starih Audija, Opela ili Mercedesa, znajte da idu na jednu takvu lokaciju gdje će jedni drugima tapšat leđa i uživati u posjetiteljskim iskrenim ushitima.
Nekoć je sve bilo puno jednostavnije, bliže čovjeku i njegovim navadam ili potrebama. U auto industriji su mislili i na sitnice. Ovo je samo jedan od primjera. Mnoge nisam mogla ovjekovjećiti jer je većina auta pod staklenom vitrinom, a mnoge su unutrašnjosti vozilica nedovoljno osvijetljene za podrobno fotografiranje detalja.

Mjenjali ste upravo gumu na autu usred nedođije? Zmazali ste se do lakta, a dama u kolima ima svilenu Charleston haljinicu.
Košara za piknik je u gepeku, a vi ste ko prase umrljani. Ništa lakše! Auto Union mislio je na sve!
Bilo je tu i predivnih prastarih jurilica čiji dizajn nas i dalje oduševljava svojim svemirskim izgledom.
Kao recimo ova zvijer, Auto Union V16, Typ C Stromlinien-Rennwagen, koji je sa
Berndom Rosemeyer na autoputu Frankfurt-Darmstadt postigao brzinu od vrtoglavih 406,32 km/h, još davne 1937 godine...

Hvala Unique :)))
Post je objavljen 25.06.2010. u 11:47 sati.