Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kako smo doživjeli Tešanj Open 2010

Evo nekoliko komentara, izvještaja trenera klubova koji su nastupili na Međunarodnom kickboxing turniru "Tešanj Open 2010".

KBK "Viktoria Hrvatski Sokol" - Osijek:

II. INTERNATIONAL KICKBOXING CUP "TEŠANJ OPEN 2010" g
19.lipnja 2010. u Tešnju, BiH, održan je II. INTERNATIONAL KICKBOXING CUP "TEŠANJ OPEN 2010" na kojem su nastupili natjecatelji iz 7 zemalja.

Kickboxing klub "Viktoria-Hrvatski sokol" iz Osijeka nastupio je sa pet natjecatelja. Ekipu je vodio sportski direktor i trener Vjekoslav Beck, te treneri Vladimir Stevanović i trener sekcije Jug 2 Vlado Gajić.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

- Danijel Bjelobrk, junior u full contactu -71 kg osvojio je zlatnu medalju, prvo mjesto pobjedom u finalu Aleksandra Nježića iz kbk "Borac" Banja Luka.
- Josip Mioč, senior u full contactu -71 kg ,
- Hrvoje Gebaj, junior + 89kg i
- Luka Šomođi senior, -89 kg u light contactu osvojili su srebro.
- Tihomir Bruner, senior +91 kg trebao se boriti u full contactu, no nije bilo protivnika i organizatori su ga samovoljno prijavili u low kick , što nam nije odgovaralo radi povrede mišića koju smo prikrivali, ali pristao je radi našeg prijateljstva sa organizatorima. U prvoj borbi pobjedio je Miloša Vukovića iz Budve, a u finalu je u najboljoj borbi turnira bodovno poražen od Samira Osmanovića iz "Borca" Banja Luke. Stručni tim "Borca" predvođen legendom boksa gospodinom Ismetom Kavgićem, odličnom taktikom ostvario je bodovnu prednost, čestitamo im. Borba je bila tvrda, prava "muška", neizvjesna, ali sportska.

Četiri srebrna odličja i jedno zlato je velik uspjeh našeg kluba na tom jakom turniru.

Organizatorima gospodi Zijadu i Veldinu Haliloviću, te gospodinu Aliji Ogiću, kao i žiteljima Tešnja zahvaljujemo se na gostoprimstvu koje može biti uzor mnogim organizatorima turnira.

Sportski direktor Vjekoslav Beck je održao i radni sastanak sa gospodinom Milanom Grahom, trenerom ekipe Maribora, koji je grad prijatelj Osijeka i dogovorio nastavak sportske suradnje klubova, sportskih predstavnika gradova prijatelja

Sponzor puta je bio "Euro-ing" i "Jadransko osiguranje"

Za kbk "Viktoria - Hrvatski sokol"
Vjekoslav Beck






KBK "Brod" - Slavonski Brod:

Odličan početak suradnje kickboxing kluba „BROD“ i taekwon-do kluba „ALFA BROD“ rezultirao je zajedničkim i vrlo uspješnim nastupom na na „II TEŠANJ OPEN 2010“ 19. lipnja 2010.god. Na turniru je nastupilo 7 zemalja , 42 kluba te preko 300 natjecatelja.

Za prvi zajednički nastup na kickboxingu natjecanju treneri Branislav Knežević i Robert Katušić poveli su šest natjecatelja koji su nastupili u semi i light contactu.

Kako je ovo početak zajedničke suradnje između naša dva brodska kluba rezultat ovaj puta nije bio u prvom planu, iako se potajno očekivala po koja medalja.

Ovaj turnir na kraju je u potpunosti postigao svoj cilj. Postignut je konačni dogovor oko suradnje klubova i rezultat je na vrlo zavidnoj razini.

Brodski mladi borci mlađi kadeti, koji su nastupili u semi contactu ostvarili su sljedeći uspjeh:
Antonio Garić -37 kg 3. mjesto
Tomislav Katušić -32 kg, koji je u četvrt finalu poražen za jedan poen i tako za malo ostao bez medalje.

LIGHT CONTACT :
Kristijan Katušić (-37 Kg) 1. mjesto - stariji kadet
Ivan Bilić (-69 Kg) 2. Mjesto - Junior

Brončanim medaljama su se okitili stariji kadeti :
Daniel Lazar (-46kg) i
Klara Tuličić (-55 Kg)

U light contactu naši su borci pružili odlične borbe, a mora se uzeti u obzir da su svi bili debitanti u tom načinu borbe . Pogotovo Daniel Lazar koji je u prvoj rundi četvrt finala nedozvoljenom tehnikom protivnika ozlijedio koljeno te unatoč bolovima dovršio borbu ,pobijedio i otišao u polufinale. Isto loše sreće bio je i Kristijan Katušić koji je u finalu prilikom jednog klinča, u početku prve runde, ozlijedio lijevi lakat i nakon duže stanke i pružanja liječničke pomoći ipak dobio dozvolu za nastavak borbe te u vrlo žestokoj borbi unatoč povrede ruke uspio dobiti finale jednoglasnom sudačkom odlukom.

Nakon ovog sporazuma između ova dva kluba očekuje nas vrlo aktivan nastavak polu sezone koji bi mogao već početi u kolovozu tako da će ova dva kluba imati vrlo kratku ljetnu stanku.

Berislav Knežević





KBK "Ninja" - Zabok

Mlada zabočka sportašica Karla Bartolin - članica KBK Ninja Zabok, sudjelovala je dana 19. lipnja 2010. godine (subota), na velikom Međunarodnom Kickboksing cupu u Federaciji BiH, a izvršni organizator bio je Centar borilačkih sportova Tešanj.

Sudjelovalo je 7 država iz kojih su bila 43 kluba, te 270 takmičara

Karla Bartolin je iz Hrvatskog Zagorja jedina sudjelovala u dvije discipline i to light contact i semi contact u kategoriji starije kadetkinje do – 55 kg.

U prvoj borbi u light contactu Karla pobjeđuje Klaru Tulić iz KBK Slavonski Brod sa 3 : 0, zatim Karla pobjeđuje Ivanu Ilić iz KBK Kuši – Pale (BiH, Republika Srpska) sa 3 : 0, a u finalu Karla pobjeđuje Gordanu Šučur iz KBK Doboj sa 3 : 0. Takmičarka iz Doboja imala je nesportske poteze za što je dobila i javnu opomenu sudaca u finalnom meču.

Karla osvaja zlatnu medalju u light contaktu sa slijedećim poretkom:
1. mjesto Karla Bartolin – KBK Ninja Zabok – Hrvatska
2. mjesto Gordana Šučur – KBK Doboj, Federacija BiH
3. mjesto Ivana Ilić – KBK Kuši Pale - BiH, R. Srpska
3.mjesto Bahrija Alić – KBK Fighter Doboj - BiH

Poredak u semi contactu:
Karla Bartolin također uspješno osvaja zlatno odličje i finalnim mečom poslije 22,00 sata.
1. mjesto Karla Bartolin KBK Ninja Zabok - RH
2. mjesto Gordana Šučur KBK Doboj – BiH
3. mjesto Elizabeta Bosanac KBK Tigar – Karlovac – RH
3.mjesto Marija Matanović KBK Odžak – BiH

Zabočki sportaši još jednom bili su uspješni promotori borilačkih športova izvan Republike Hrvatske.

Rajko Bartolin




KBK "Kvarner" - Rijeka

Poštovanje, evo prvi izvještaj s međunarodnog natjecanja u Bosni i Hercegovini - "Tešanj Open 2010".

Na natjecanju je nastupilo oko 270 natjecatelja iz 7 zemalja. KBK "KVARNER" je vodio 6 boraca i osvojili smo 11 medalja.

- Alvin Ališić je opet bio jako uspješan u kadetima gdje je osvojio 3 zlata i 1 broncu (2 zlata u LC do 69 i +69,1 zlato u SC +69 i srebro -69),dobio je i pehar za najboljeg borca.
- Kristijan Kardum zlato u km SC do 32 kg,
- David Davidović zlato ks LC do 47 kg,
- Mario Ramzi srebro u ks LC do 63 kg,
- Renato Mujkanović bronca u ks LC do 63 kg i
- Armin Kušmić u km SC do 47 bronca i u LC ks 2 bronce do 47 i do 52 kg.

Sveukupno je bilo odlično natjecanje i svaka pohvala organizatorima turnira.

Mujo Ališić, KBK "Kvarner" Rijeka



KBK "Tigar" Karlovac

U vremenu od 19. – 21. lipnja u Tešnju se održao međunarodni turnir u kickboxingu, na kojem je nastupilo oko 270 natjecatelja iz 7 država. Nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske i Makedonije.

Nastupio je tim od 34 Tigrovih natjecatelja iz Karlovca i Slunja, u svim dobnim skupinama, te je ukupno osvojeno 18 zlatnih medalja, 12 srebrnih i 10 brončanih medalja. Dokaz je to iznimne kvalitete tigrova, koja svakim natjecanjem sve više dolazi do izražaja. Tigar je dobio i specijalnu nagradu natjecanja za najbolji klub, koju je primio trener Zoran Cicvara od Glavnog sekretara Kickboxing saveza BiH, g. Zije Halilovića.

Na ovom natjecanju testirao sam svoje najbolje natjecatelje – reprezentativce, u mečevima sa najboljim stranim natjecateljima. Pokazalo se da sam odlično odradio prvi dio dvoranskih priprema, a sada slijede mješane dvoranske i vanjske pripreme, što će moj tim dovesti do vrhunca pripremljenosti upravo u Beogradu, na Svjetskom Prvenstvu. - rekao je Cicvara.

Zlatne medalje osvojili su:
dječak Andrej Penić +32,
mlađi kadeti Damir Davidovski -28 kg, Antonio Šiljac -37 kg, Edis Sušić -42 kg, Mihael Pavlaković -47 i +47 kg,
mlađe kadetkinje Tena Kunović -47 kg, Leona Šprajcer +47 kg,
stariji kadeti Lucija Cicvara -37 kg, Petra Lončar – 46 kg, Magdalena Grubić +65 kg, Denis Šiljac -42 i -47 kg, Luka Mlinac -63 kg,
juniori Robert Basara -63 kg, Davor Šiljac -69 kg, Robert Višnjić -74 kg,
seniori -63 kg Adam Blauhorn.

Zoran Cicvara




KBK "Lav" - Pula:

U subotu, 19.06.2010. godine natjecatelji kickboxing kluba „ LAV “ iz Pule i Medulina izuzetno uspješno su sudjelovali u Tešnju u Bosni i Hercegovini na međunarodnom kickboxing turniru „TEŠANJ OPEN 2010“ u semi contactu, light contactu te u aerokickboxingu.

Sveukupno je sudjelovalo 248 najecatelja iz Hrvatske, BiH, Madžarske, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Lavovi su nastupili s devet natjecatelja u svim starosnim i težinskim kategorijama koje su im pravila dozvoljavala kako bi utvrdili svoju pripremljenost za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Tako su nastupili u 26 pojedinačnih nastupa i osvojili sveukupno 21 medalju (8 zlatnih, 10 srebrnih i 3 brončane) te 2 pehara za najbolje natjecatelje u disciplini.

Pehar za „Najbolju natjecateljicu turnira u semi contactu“ je pripao medulinskoj Lavici Doris Vitasović, a za „Najbolju natjecateljicu u aerokickboxingu na turniru TEŠANJ OPEN 2010“ pripao je pulskoj Lavici Ramon Tumbas.

Ostvareni rezultati su sljedeći:

Prva mjesta u semi contactu su osvojili:

Medulinske Lavice, starije kadetkinje Diana Tanushaj i Doris Vitasović te junior Neven Gerenčir iz pulskog kickboxing kluba Lav.

Prva mjesta u light contactu su osvojile medulinske Lavice, starije kadetkinje Diana Tanushaj i Doris Vitasović te juniorka Emily Vitasović ( dva prva mjesta ) nastupom do 65 kg i preko 70 kg.
Prvo mjesto u aerokickboxingu je osvojila pulska Lavica Ramon Tumbas u kategoriji seniorki bez stepa.

Druga mjesta u semi contactu su osvojili:

Od puljana, seniori Alen Muminčehaić i Dean Hodžić te juniorka Ramon Tumbas, a iz medulinskog kickboxing kluba Lav juniorke Diana Tanushaj i Doris Vitasović.

Druga mjesta u light contactu su osvojile medulinske Lavice, starija kadetkinja Emily Vitasović i juniorka Doris Vitasović, a od puljana Neven Gerenčir (dvije medalje) u kategorijama starijih kadeta i juniora.

U aerokickboxingu drugo mjesto je osvojila medulinka Emily Vitasović u kategoriji juniorki bez stepa.

Treće mjesto u semi contactu je osvojila medulinska Lavica, juniorka Emily Vitasović dok su u light contactu treća mjesta su osvojili pulski senior Dean Hodžić i juniorka Ramon Tumbas.

Bez medalje su ostali Ivana Matijević i Kristian Stanković koji su zaustavljeni u četvrtini finala.

Pulski i medulinski Lavovi nastavljaju sa treninzima i u ljetnom periodu kako bi zadržali kondicijsku i tehničku spremnost za predstojeća natjecanja i svjetsko prvenstvo koje se održava u mjesecu rujnu, odnosno na samom početku jesenskog dijela natjecanja.

Na temelju ostvarenih rezultata, izbornik semi contact reprezentacije je u sastav kickboxing reprezentacije Republike Hrvatske za nastup na Svjetskom kadetskom i juniorskom kickboxing prvenstvu uvrstio Doris Vitasović i Emily Vitasović iz medulinskog te Maju Britvić i Ramon Tumbas iz pulskog kickboxing kluba Lav.

Rudolf Oliva





KBK "Budokai - Labin" - Labin

Na međunarodnom kickboxing natjecanju „Tešanj open 2010.“, u organizaciji Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine i domaćeg kickboxing kluba, nastupalo je 270 natjecatelja iz 7 susjednih država. Labinjani su nastupali u disciplini semi contacta, te osvojili 8 odličja: 1 srebrno i 7 brončanih.

- Marino Faraguna ponovo je odlično odradio natjecanje osvojivši dva odličja u starijim kadetima i to: srebrno u kategoriji do 42 kilograma i brončano u kategoriji do 47 kilograma. Inače Marino je u obje kategorije, u izjednačenoj borbi, poražen od aktualnog svjetskog prvaka

- Katarina Cukarić je osvojila tri bročana odličja i to u starijim kadetima u kategorijama do 65 kilograma i plus 65 kilograma, te u juniorkama do 65 kilograma,

- Dominik Ivan Kubaj osvojio je dva bročana odličja i to kod djece u apsulutnoj kategoriji i kod mladih kadeta u kategoriji do 47 kilograma.

- Domagoj Josip Kubaj - osvojio je bročano odličje kod djece u apsulutnoj kategoriji .

Josip Pepi Faraguna




Eto, baš lijepo




Post je objavljen 21.06.2010. u 23:59 sati.