Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Krumpir na kiselo

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
3 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
2 žlice glatkog brašna (ne baš na vrh pune)
1 čajna žlica slatke, mljevene crvene paprike
ocat
sol, papar
oko 350 ml vode
2-3 žlice nasjeckanog začinskog bilja (peršinovo lišće…)
+
1 kg krumpira


Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Kratko ga popržite na zagrijanom maslacu.

Dodajte brašno i papriku pa kratko popržite, i onda zalijte vodom i s malo octa te dodajte sol i papar.
Smjesu kuhajte da se lagano zgusne.
Po potrebi, možete dodavati i vodu i brašno.

U vruću smjesu umiješajte nasjeckano začinsko bilje, po potrebi još začinite i sve prelijte po vrućem skuhanom krumpiru i odmah poslužite.

Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, može cijeli, ili prepolovljen, ili narezan na kocke, ploške…




Post je objavljen 24.06.2010. u 12:13 sati.