Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

ZDRUŽENA VJEŽBA DVD-A DONJEG TUROPOLJA

Dana 11.6 2010. godine u Rakitovcu je održana združena vatrogasna vježba, na kojoj je aktivno sudjelovao i DVD Mraclin. Ova vježba je bila prikaz djelovanja više Dobrovoljnih vatrogasnih društava kod požara otvorenog prostora te stambenog i pomoćnog objekta.
Scenarij vežbe zamišljen je otprilike ovako:
U kasnim noćnim satima slučajni prolaznik primjećuje požar suhe trave, niskog raslinja i šume u Rakitovcu iza vartogasnog doma koji se širi kroz šumu prema selu Turopolje i nogometnom igralištu u selu Rakitovec, gdje se nalazi objekt Moto kluba i pomoćni objekt istog društva. Požar zahvaća objekt i pomoćni objet istog kluba u kojem se nalaze tri motorista od kojih dva uspijevaju pobjeći iz objekta, a jedan ostaje omamljen unutra. Da bi se vježba završila u cjelosti bilo je potrebno pronaći i pružiti pomoć unesrećenom motoristi koji je ostao u objektu na nogometnom igralištu u Rakitovcu. Također je bilo potrebno i ugasiti požar objekta i pomoćne zgrade na igralištu, hladiti bačve od ulja koje se nalaze na igralištu u blizini pomoćnog objekta, ugasiti požar šume i niskog raslinja, a na kraju prekontrolirati cijelo požarište.
DVD Mraclin dojavu je zaprimio oko 18 sati te je na vježbu izašla ekipa od četiri vartogasca u sastavu Zvonimir Šafar kao zapovjednik, vozač kombija s VTM Nikola Galeković, te Ivan Vukašinec i Petar Hubak. Naš zadatak u ovoj vježbi bio je gašenje požara pomoćnog objekta i rubnih dijelova šume.
Svoj zadatak smo izveli vrlo kvalitetno i brzo, a i cijela vježba je završena uspoješno i protekla je u najboljm redu bez ikakvih problema i propusta. Nakon kratkog odmora i analize vježbe, u vatrogasni dom smo se vratili u 20 sati.



















Post je objavljen 23.06.2010. u 18:36 sati.