Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Najave događanja od 21 do 27 lipnja 2010. Svečenička ređenja Slunj, Sošice, Sisak i Požega

- Prezbiterskog ređenja i završetak Svećeničke godine za Požešku biskupiju održat će se u subotu, 26. lipnja u 10 sati u požeškoj katedrali.
Za svećenike će biti zaređena trojica đakona Josip Marić iz župe Pleternica, Marijan Pavelić iz župe Jakšić i Augustin Tašić iz župe Voćin.
Tijekom slavlja svećenici će obnovit svoju vjernost Isusu Kristu i raspoloživost za poslanje koje im je povjereno. Učinit će to po uzoru na završno slavlje Svećeničke godine u Rimu na svetkovinu Presvetog Srca Isusova.
- U subotu 26. lipnja u 10 sati u sisačkoj katedrali Uzvišenja sv. Križa sisački biskup dr. Vlado Košić predvodit će euharistijsko slavlje tijekom kojeg će zarediti za svećenike Ivana Grbešića, Roberta Jonjića i Matu Malekinušića. U petak 25. lipnja u sisačkoj katedrali u 19 sati bit će molitveno bdjenje koje organizira Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije.
- U grkokatoličkoj župi sv. Petra i Pavla u Sošicama (Žumberak) križevački biskup Nikola Kekić će u subotu 26. lipnja u 10.30 sati na arhijerejskoj liturgiji podijeliti svećenički red đakonu Križevačke biskupije Danijelu Hraniloviću.
- U nedjelju 27. lipnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju u 17 sati đakona Stanka Smiljanića zaredit će za svećenika gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Koncelebrira mjesni župnik i dekan mons. Mile Pecić.

Post je objavljen 23.06.2010. u 13:41 sati.