Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Tek onoliko da se javim

Imam tehničkih problema s računalom, pa se javljamo okolo kojekuda. A ima naravno iu drugih poslava. Pa evo tek da se javim...

Da, uspjeli smo: premašit ćemo potrebnu broju, za raspisivanje referenduma.! Bit će zad zanimljivo gledati vladajuće kako pokušavaju izvreati ustavnu obvezu, da referendum sa zadanim pitanjem raspišu.

Ja nisam imao veliku ulogu u tome, ali jesam pomogao, još od prvoga dana kad je inicijativa bila najavljena. Vodio sam internet kampanju, pomogao da se postavi sajt, dežurao nekoliko puta na štandu koji je moja stranka, Zelena lista, držala na Cvjetnom trgu u Zagrebu... Napisao samo vdje jedan kraći tekst o tome, koji se dijelio kao letak.

Hladno je, pa opet neki misle ma gle, gdje je to globalno zatopljenje. Zaboravljamo, da lokalne prilike naravno ne moraju biti tipične za svijet u cjelini. Ova zima obilježena je bila hladnim vremenom na otprilike jednoj desetini zemaljske kugle, koja međutim obuhvaća veći dio područja SAD i Europe, pa u srednju Aziju. Gotovo svuda drugdje, bilo je vrlo toplo, tako da je to opet jedna od najtoplijih zima u povijesti.

Neki edan sam najavio da ću biti na Gay Prideu, ali sam nakon toga ipak odustao (a napisao sam to samo na facebooku, zbog navedenih poteškoća). Naime, zbog toga, što je u pozivu bilo najavljeno masovno grljenje i ljubljenenje na Jelačić placu. Ja sam za to prestidljiv, a kako sam ipak hetero, ne bih htio doći u nezgodnu situaciju da me neki muškarac želi grliti i ljubiti a ja ga odbijam. Dakako, i dalje ću se zalagati za sva prava LBQT zajednice, uključiovo sklapanje gbraka sa svim pravima i posljedicama koja iz toga proizlaze.

Bila je Izvanredna glavna skupština Zelene liste, na kojoj sam se kandidirao za supredsjednika. Nisam izabran - moj suparnik Milan Lončar iz Siska dobio je 27 glasova, a ja 19. Mislim da je taj izbor greška.

Tribina u Sesvetskom Kraljevcu bila je vrlo uspješna, sa 70-ak prisutnih. tu imamo začetak vrlo važnog lokalnog građanskog prosvjeda zbog zagađivanja okoliša, protiv jednog od najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj kojem predstavnici Vlade i predsjednika države dolaze na proslavu otvaranja tvornice, za koju istovremeno postoje važeće zabrane rada od dvije inspekcije, građevinske i sanitarne. Ja ću i dalje nastojati, svojim skromnim snagama, pomagati tim ljudima.

Post je objavljen 23.06.2010. u 12:17 sati.