Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dorothys-world

Marketing

2.poglavlje

U subotu poslije ručka, Dorothy je otišla u svoju sobu, izvadila kofer i počela se pakirati. Na dno je stavila svoju uniformu. Na nju je stavila sve knjige i bilješnice, a na vrh je stavila slike i ostale uspomene. Kada se u nedjelju rano ujutro začula budilica, Dorothy je već bila na nogama. Iz svog je ormara izvadila bijele traperice i crnu majcu dugih rukava. Na noge je stavila svoje crne balerinke, uzela je svoj kofer i papigu i stala pored ulaznih vratiju. Do nje je stala Marisa. Baka ih je poljubila u obraz,a njihov mali brat je skočio na njih i snažno ih zagrlio. Otišle su kroz vrata vani. Autobusom su došle do luke. Kada su se ukrcale na brod,ušle su u jednu od soba. Tamo su odložile svoje stvari. Nakon nekoliko minuta u njihovu su sobu ušla 2 dečka.
"Bok! Možemo li biti sa vama u sobi?" Upitao je jedan od dečki.
"Možete." Sramežljivo je rekla Marisa. Oni su ušli u sobu,odložili svoje stvari i sjeli na dvosjed.
"Ja sam Victor, a ovo je moj prijatelj David. Mi smo 1.razred Postiloxa. A vi?"
"Ja sam Dorothy, a ovo je moja sestra blizanka Marisa. Mi smo također 1. razred." Odgovorila je Dorothy. I tako su se bolje upoznali i družili se nekoliko sati dok su se vozili brodom do otoka na kojem je bio Postilox. Kada su stigli do tog otoka, iskrcali su se na velikoj livadi. Nakon kraće šetnje stigli su do Postiloxa. Izgledao je tako čarobno. Ušli su unutra kroz velika drvena vrata. Unutra ih je dočekao ravnatelj Smith. Odveo ih je u veliku dvoranu. Tamo su bile posložene stolice za prvaše. Sjeli su se,a ravnatelj je držao govor. Nakon kračeg pričanja rekao je:
"A sada ćemo vas razvrstati. Postoje 3 skupine učenika. Skupina Raincost, Perist i skupina Kolist. Svaka skupina ima svog voditelja,boju i znak. Kada svi budete razvrstani,vaši če vas voditelji čekati ispred dvorane,a vi krenite za njima. Odvest će vas do vašeg dijela dvorca, odnosno do soba i društvene prostorije vaše skupine. Pa krenimo. Onaj koga prozovem,sjesti će na ovu stolicu i staviti ruke na ovaj stol,a stol će pokazati kojoj skupini pripadate. Prozvati ću prvog učenika. David Russel!"
"David, to si ti." šapnuo je Victor i odgurnuo ga. David je krenuo prema ravnatelju, sjeo na stolicu i stavio ruke na stol.
"Naš prvi učenik ušao je u skupinu....Kolist!" rekao je ravnatelj kada je pročitao što piše na stolu. David se ustao, a ravnatelj mu je oko vrata zavezao žutu maramu sa slikom medvjeda. Naime,žuta boja je boja Kolista i medvjed je njegov znak, boja i znak Perista su zelena i leptir, a boja i znak Raincosta su plava i pauk. Kada je već nekoliko učenika bilo razvrstano, ravnatelj je prozvao Dorothy. Ustala se, došla do ravnatelja, sjela na stolicu i stavila ruke na stol. Na stolu je pisalo isto kao i Davidu. Upala je u Koliste. Marisa i Victor su upali u istu skupinu kao Dorothy i David. Kada su svi bili razvrstani, izašli su ispred dvorane, a tamo ih je čekao njihov voditelj. On ih je odveo na četvrti kat. Stavio je ruku na zid i rekao lozinku njihove skupine. Zid se otvorio i svi su ušli u njihov dio dvorca. Izgledalo je prekrasno. Odveo ih je u sobu. Unutra su pronašli profesoricu Daklie koja je na krevete stavljala žute pločice sa imenima novih članova. Dorothy je odmah pronašla svoj krevet. Svoje stvari je stavila na pisači stol pored kreveta i bacila se na krevet. Pogledom je tražila svoju sestru Marisu. Marisa je svoj krevet našla je drugoj strani sobe. A onda je na krevetu do njenog ugledala Victora. Hajde, bar netko koga poznaje blizu nje. Bilo je oko 3 sata poslije podne. Imali su slobodno vrijeme. Dorothy i Victor su krenuli malo razgledati okolicu Postiloxa, a Marisa i David su ostali u sobi. Izašli su i krenuli razgledavati. Dorothy je na ramenu imala svoju papigu. Došli su u neku ulicu punu trgovina. Tamo su mogli kupiti nešto što im treba za školu ili nešto drugo. Ušli su u nekakav C&D Shop. Dorothy je kupila neke šarene bombone. Probala je jedan ljubičasti,a lice joj je postalo ljubičasto. Victor se nasmijao i probao jedan zeleni. Oči su mu postale zelene. A onda je svatko pojeo po jedan bijeli i sve se vratilo u normalu. Odlučili su da če se vratiti u dvorac i zeznuti Davida i Marisu. Dorothy je došla do parise koja se igrala sa svojom žabicom.
"Ei,očeš probati jedan?" Rekla je Dorothy i pružila joj vrećicu sa bombonima.
"Može!" odgovorila joj je i uzela jedan plavi. Za koj trenutak kosa joj je bila potpuno plava. Dorothy se nasmijala i dala joj jedan bijeli.
"Evo uzmi,kosa će ti ponovno biti smeđa." Marisa je sa sumnjom uzela bombon, a kosa joj je ponovno bila smeđa. Dorothy je dotrčala do Victora i dala mu vrečicu sa bombonima kako bi se našalio sa Davidom.

Post je objavljen 21.06.2010. u 15:51 sati.