Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

MALI ESEJ O GLUPANIMA I NJIHOVIM MAJICAMA

Split početkom srpnja…
Štekati puni kao šipak . Lijepe žene prolaze kroz grad . Debeli njemački turisti u šarenim košuljama . Mladi neradnici na skuterima . Suncem obasjana riva . Ma, prava rajska razglednica …
I onda se odnekud pojavi par momaka u 'Dinamovim' dresovima . U biti ne izgledaju opasno, ali imaju nezgodan 'dress code'…Nakon manje od dvije minute eto ti oko njih 'Torcide'…prvo počinje pičkaranje , zatim naguravanje i na kraju lete stolice i …adio , mediteranskoj idili !
Prvo pitanje glasi : Što su loše napravili dečki koji su u tuđem gradu izrazili privrženost voljenom klubu ? Ništa !
Da li su 'Torcidaši' u pravu kad su ih napali ? Nisu !
Da li su ,prema tome, BBB-i zaslužili batine ? Jesu , i to duple !
Pošto smo odavno ustvrdili da je u ovom jadu od zemlje agresija postala
nešto sasvim uobičajeno i da je frustracije zbog vlastite nesposobnosti ,besparice i nejebice najlakše riješiti tako da nekom razbiješ glavu metalnom šipkom ritualno oblačenje 'Dinamovog' dresa u Splitu ili 'Hajdukovog' u Zagrebu je jedan blaži oblik mentalne zaostalosti .
Uzmimo radikalniji primjer !
Zamislimo da se po bilo kojem hrvatskom gradu prošeće neki srpski ultradesničar (tzv. četnik) u majici na kojoj je Slobina slika i četiri ćirilična slova 'S', a na leđima piše neka protuhrvatska parola. Normalni, prosječni građani će se praviti da ga ne vide iako će im njegova pojava njegova pojava itekako zasmetati . Oni malo ekstremniji će ga napasti i sasvim opravdano isprebijati kao vola u kupusu. A oni još malo ekstremniji bi ga mogli opravdano probiti nožem .
Zbog čega opravdano ?
Pa zbog toga što , isto kao i navijači s početka priče, on nije obukao tu majicu da bi istakao ljubav prema domovini i da bi s nama podijelio svoja politička uvjerenja . Osnovni razlog tog njegovog postupka je bolesna provokacija i jaka želja da bude proboden nožem .
A ako još uvijek postoji neki dobroćudni i blentavi navijač npr.'Dinama' (jebi ga,ipak sam Dalmatinac) kojem nije jasno u čemu je problem i zašto je izgubio 3 zuba 'SPIG' će mu dati savjet : Kad drugi put odeš u Dalmaciju obuci majicu sa nekim od slijedećih veselih motiva :
-CROATIA
-JUST DO IT !
-dres hrvatske reprezentacije
-BRUCE LEE u skoku
-THOMPSON – E,MOJ NARODE !
-Plitvička jezera
-U2 itd…itd…
Ako obučeš sporni dres dobit ćeš batine od neiživljenih budala i nekom normalnom će prisjesti jutarnja kavica u omiljenom kafiću…


Post je objavljen 20.06.2010. u 18:19 sati.