Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Josipa Pehar je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji




SLAVONSKI BROD – Josipa Pehar iz Belog Manastira najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji ovogodišnjeg 46. Brodskog kola-najstarije hrvatske smotre izvornog folklora. U natjecanju su sudjelovale 34 natjecateljice iz Slavonije, Bosne i Hercegovine, Moslavine, Vojvodine (Srbija)…
Prve pratilje su: Kristina Divljaković (Bapska), Jasmina Lilovac (Husani-Moslavina) i Martina Matković (Subotica-Vojvodina, Srbija).
Druge pratilje su; Tanja Kovačević (Bosanska Posavina-BiH), Kristina Borozni (Slav. Kobaš) i Marija Mustapić (Široki Brijeg, BiH).
Posebno obilježje smotre je manifestacija „Zlatno biserje Slavonije“ na kojoj konjogojci prikazuju svoje konje i njihova umijeća u vožnji bogato okićenih zaprega. Ove godine najljepšu zapregu imao je Ivica Mirković (Ruščica), a do njega su se plasirali Drago Ivušić (Sikirevci) i Željko Liović (Ruščica). Gledatelji su, po svom izboru, za najljepšu zapregu izabrali onu koju je vozio Marko Sekulić iz Slavonskog Kobaša. Vlasnik najljepšeg para konja, je Tihomir Salarić iz Potoka, pored Popovače, koji je sa svojim konjima i pobjednik u preciznoj vožnji dvoprega. Prvi puta u programu je sudjelovao i par toplokrvnjaka vlasništvo Tomislava Škrbine iz Rastušja.

Poseban „štih“ Brodskom kolu dali su članovi 22 kulturno umjetnička društva koja su nedjeljno poslijepodne, što u mimohodu, što u scenskom nastupu, slavonskobrodske ulice ispunili pjesmom, svirkom i igrom.

Jutarnji list

Post je objavljen 14.06.2010. u 13:07 sati.