Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PREMA JADRANU KREĆE 70 NOVIH VATROGASNIH VOZILA

ZAGREB
Piše: Mile Franičević

Glavni vatrogasni zapovjednik pojačava zaštitu najugroženijih područja. Sve što Hrvatska ima trenutno je ispravno za borbu s požarima. Uz 12 kanadera i zračnih traktora, na 24 dodatne baze idu nove postrojbe i oprema .

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin potvrdio je u petak Vjesniku da krajem ovog mjeseca na priobalje kreću dodatne vatrogasne snage. Nova oprema i sedamdesetak vatrogasnih vozila prebacuju se zajedno s gasiteljima na 24 lokacije. Ponajprije na otoke za koje vatrogasci procjenjuju da bi se ove sezone mogli biti na najvećem udaru požara.

Jurin procjenjuje da će najosjetljivije područje ovo će ljeto biti otoci srednje i južne Dalmacije. Posebno visoka opasnost od požara očekuje se i na zaštićenim područjima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode te na poluotoku Prevlaci. "Puno nam je jeftinije ojačati na ovaj način snage na terenu. Prebacit ćemo kompletnu logistiku, što naravno košta, ali se i vrlo brzo isplati. Te postrojbe su sposobne same pogasiti i brzom intervencijom zaštiti ljude i imovinu", objašnjava Jurin.
pročitaj više



Post je objavljen 19.06.2010. u 12:00 sati.