Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Prije male stanke




Došla neka čudna vremena. Najprije dugotrajne kiše, poplave, odroni. Onda vrućina paklena, sparina, teško disanje na škrge. Pogotovo ovakvi kao što sam ja, s „pokrpanim“ srcem. Dave se ribe, ugibaju u rijekama jer i njima nedostaje kisik.
Napaćeni ljudi jedva dočekaše da se voda povuče i da vide u što se pretvori njihova muka i trud. I ne bi dosta, pa se sruči oluja, tuča, i pohara ono što ne uništi poplava. A sada će opet kiša, kažu meteo-vračevi. Što je to? Tko ima u tome prste i tko nas to kažnjava za sve naše nestašluke, zločine, krađe, mržnje, prijevare?

Ali ni to nije sve.
Evo i naših nam „milih i dragih političara“ na čelu s „malom od kužine“ što nam priprema poparu koja će nam prisjesti. Ukidaju se sva prava radnicima koja su kroz ovih dvadesetak godina stekli. Uvode se novi porezi i uvjerava puk da će dobiti više nego do sada. Naravno kapitaliste „bumo još ostavili na miru“! Oni su „naša snaga“, naše „ufanje“, „motori“ razvoja, oni će nas izvući iz govana. Opravdanje? Kriza je! A tko nas je doveo u tu krizu? Upravo ti i takvi političari i kapitalisti.

Prvi jer ne znaju predviđati događaje niti uočavaju probleme kada ih vidi već i kumica s placa. Drugi jer ne znaju raditi, voditi tvrtke. A kada ne ide, onda prvo - otkazi radnicima. Kako to da „maloj od kužine“ ni je palo na pamet da najprije skuha poparu kapitalistima koji su upropastili sve ono što su otimačinom stekli. I još kritiziraju „komunjare“ za oduzimanje privatnog vlasništava. A što je ovo njihovo bilo, „kupnja“? Ma molim vas!

Tko nam to radi, tko je to amenovao, blagoslovio. Demo(n)kratska većina (cca 30% ukupne demokratske većine), koja već desetljeće i pol takve bira i drži na vlasti!

Čitam neki dan, Barroso, glavnokomandujući EU, strahuje od vojnih udara u zemljama koje su u najvećoj krizi: Grčka, Španjolska. Portugal. I boji se: doći će diktature (to je u tim zemljama tradicija, kaže on), ode demo(n)kracija za koju se oni svi tako zdušno bore. Legla im na dušu omogućujući život „lezi ljebe da te jedem“. A sada „ide vrijeme dođe rok, eto vraga skok na skok“! Došla naplata bezbrižnog života.
I? Udri po radnicima!

E pa moji radnici možda da se prisjetite one „proleteri svih zemalja ujedinite se!“ bez obzira na vjeru, rasu i krvna zrnca. Ili je to ipak samo još jedna moja fatamorgana.

P.S.
Jedno kraće vrijeme neće mi biti dostupan Internet. Možda će neki reći: hvala Bogu sretan !
Upravo počinje grmljavina, dolazi i u moj Grad nevera tuzan.


Post je objavljen 17.06.2010. u 21:27 sati.