Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Ajmo klinci u Kino Klub!

California Gurls od Katy Perry je videospot za dobit karijes, no malo je ubrzao moju ideju da poguram domaći lokalpatriotizam na malo veća vrata od običnog spota naljevo.

kinoklub


Domaće je ove godine je in, sve je počelo sa kada je Jay-Z zajedno sa Aliciom Keys izdao Empire State of Mind Part I gdje je opisao sve divote New Yorka. Zatim će ovo ljeto sigurno pomesti već spomenuta Katy sa svojim novim singlom i uskoro albumom, ali i mi imamo konja za trku. Možda ne internacionalnu, ali tko zna što bi mogao donijeti novi dan. Tko sluša Antenu Zagreb znat će o čemu pričam, a kasnim kojih mjesec-dva. Priča meni osobno geografski ne može početi bliže, jer kada sam čuo ime grupe, mislio sam da je slučajnost da se zove jaaaaako slično kao kafić u kojem sam visio cijelu srednju školu. Nije bilo. Ispalo je da su neki članovi grupe išli u istu školu, dapače čak se i iz viđenja znamo (a tko se nije znao u srednjoj!) no to je sve bila starija ekipa. Prije samog albuma mogli ste ih čuti kako pjevaju himnu za Snježnu Kraljicu, no ajmo mi na sami album.

Slučaj lokalpatriotizma počinje već prvom pjesmom Vrati Se U Zagreb gdje dobivate jasnu sliku da je ovo bend za razljepiti osmjeh na lice i blentavo mlatarati rukama oko sebe bez obzira na vremenske uvjete. Za Nju je pjesma koja me zakvačila i koja se stalno vrti na Anteni, spot pogledajte naniže. Nisam Lud će vas osvojiti kada čujete ukomponirane medeke i Hello Kitty, no tema nije vesela, on nju nogira. Mrvicu ozbiljnijeg tona i laganija je Bijela Noć koja bi možda više bila za OneRepublic nego za Blink 182. 5 Sati nas vraća u višu brzinu i nogiranje. Zadnji Put će vas vratiti u dane svojih prvih ljubavi od kojih ste bili odvojeni, a za Prvi Semestar mislim da objašnjenje ni ne treba. Skini Se Sa Škvadrofona nastavlja u jednako brzom tempu da bi odjednom naglo usporili na Travanj Studeni Prosinac koja je ogoljena svih gitarskih distorzija i nježno akustičnom gitarom smirila tempo. Djeca je izvrsna priča koja će nas sve vratiti u dane kada smo imali 2 kune za slanac i 8 za van. Nije Bed, Imamo 20 Min Pješice na kraju zaokružuje tekstualnu stranu albuma koja nakon silnih traženja zna gdje treba biti. Za kraj je instrumentalna poslastica Djevojka koja jednostavno zove da sami sklepate neki tekst.

Prvotno ime benda Ajmo Klinci je stavljeno za ime debitantskog albuma, a bend je prihvatio novo ime KinoKlub. Kritičari kažu da frontmen ima potencijala postati zvijezda. Eeee, da su kao ja vidjeli kako su curice već u srednjoj vrištale za njim, iz prve ruke mogu reći da to neće biti težak posao! Tekstovi su onakvi kakvi jesu, iskreni bez dubokoumnih Gibbonarija. Taman za studentariju u dvadesetima kakvi su i sami članovi benda. Bomba vesele i pozitivne pop-punk glazbe kakva našoj preozbiljnoj ili prejeftinoj sceni treba. Hladno Pivo, Majke ili čak Đubrivo tu već neko vrijeme vladaju, no KinoKlub je ipak uspio napraviti pomak i imati svoj zvuk. Dašak urbanog i mladog sa zrncem utjecaja Kalifornije odlične produkcije. Mislim da Aquarius Records nije svjestan što je ubo... Za sada uživajte u prvom singlu/spotu.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 19.06.2010. u 18:00 sati.