Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lilly-tpw-shop

Marketing

Zanimljivost!

U australskom gradu Bundanoonu iz trgovina su izbačene sve plastične bočice s vodom, čime je započela prva zabrana plastične ambalaže na svijetu.
Stotine građana australskog Bundanoona promarširalo je glavnim ulicama obilježavajući tako prvi dan zabrane plastične ambalaže za vodu. Po cijelom je gradu već ranije postavljeno niz fontana s pitkom vodom.

"Sve boce su maknute s polica i iz hladnjaka, pa se sad u Bundanoonu mogu kupiti samo one za punjenje", rekao je John Dee, glasnogovornik kampanje.

Gradić smješten dva sata južno od Sydneya u srpnju ove godine izglasao je zabranu plastičnih boca nakon kampanje o štetnosti flaširane vode.

"Lokalni trgovci došli su na ideju da poduzmemo nešto u vezi s tim ekološkim problemom i uistinu zaustavimo prodaju flaširane vode, te su dobili pozitivnu reakciju", dodao je Dee.

Oko 2000 građana ovog malog grada nada se da će njihova pionirska akcija potaknuti zajednice širom svijeta na istu akciju.

"Dok se naši političari bore s klimatskim promjenama, Bundanoon je pokazao da i na lokalnoj razini možemo poduzeti konkretne mjere", rekao je Dee.

Još jedan plus je i ušteda.

Flaširanje vode dovodi do nepotrebne upotrebe plastike i goriva za transport. Studija provedena u New South Walesu iz 2006. pokazala je da je ova industrija odgovorna za proizvodnju 60.000 tona stakleničkih plinova.


Post je objavljen 17.06.2010. u 08:33 sati.