Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Uspešna borba protiv organizovanog kriminala

SARAJEVO - USPIJEVA LI VUTRA NA FERHADIJI?

U glavnoj sarajevskoj ulici Ferhadiji otkrivena je stabljika marihuane. Neko se dosjetio da je posadi u žardinjeru ispred jedne radnje. Kako su utvrdili na mjestu događaja, među ostalim ukrasnim biljem, najvjerovatnije jeste rasla konoplja, a za sada se zna da su listovi s nje već kidani



Portal Radio Sarajevo na poziv anonimnog savjesnog građanina, koji je prepoznao “strašnu stvar” poslao je fotoreportera da se svojim objektivom uvjeri da li je zaista u pitanju stabljika konoplje ili biljka koja samo podsjeća na nju.



Na vijest RadioSarajeva da je u jednoj od žardinjera na glavnoj pješačkoj ulici u Sarajevu pronađena stabljika indijske konoplje, reagirao je MUP Općine Centar.

Odmah nakon što je tekst o ovome objavljen na portalu RadioSarajevo na mjesto događaja je poslan pripadnik MUP-a da obezbijedi stabljiku od eventualnog istrebljenja.



Uskoro je stigla i ekipa iz odjeljenja za narkotike koja je izuzela spornu stabljiku, potvrdio je za RadioSarajevo Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Isti izvor nam je potvrdio kako se najvjerovatnije radi o stabljici marihuane, ali da će se to zvanično znati tek nakon vještačenja.


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 16.06.2010. u 14:26 sati.