Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽAN 3.FUŽINSKI POLUMARATON I 8.MEĐUNARODNA UTRKA VATROGASACA

FUŽINE

U Fužinama je po sunčanom i toplom vremenu održana 8. Međunarodna utrka vatrogasaca. Oko 100 natjecatelja u konkurenciji djece i mladeži, te oko 90 sudionika središnje utrke vatrogasaca. I ove godine, održan je i polumaraton na kojem je sudjelovalo stotinjak maratonaca.Utrka je privukla veliki broj posjetilaca koji su iskoristili lijepo sunčano vrijeme za šetnju prirodom i gledanje utrke koja je imala natjecateljski draž u svim kategorijama.

Image and video hosting by TinyPic

Gotovo dvjestotinjak sudionika te znatno veći broj gledatelja okupilo se jučer na tradicionalnim sportsko-turističkim priredbama kojima počinju raznovrsna ljetna zbivanja u ovom mjestu. Riječ je o 8. Međunarodnoj utrci vatrogasaca te 3. Fužinskom polumaratonu koji su ovom prigodom privukli ljubitelje trčanja u prirodi iz cijele Hrvatske, ali i niza drugih zemalja – Etiopije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Mađarske. Najteži zadatak imali su polumaratonci koji su morali savladati stazu dugu 21 km trčeći uz tri jezera ovog kraja: Bajer, Lepenicu i Potkoš. Nakon naporne utrke po visokih plus 30 stupnjeva Celzija najbrži je bio Ashanafi Erkolo, dvadesetšestogodišnji maratonac iz Etiopije koji je stazu savladao u vremenu 1:10: 43, drugo je mjesto osvojio Slovenac Primož Kobe (1:11:39), a brončano odličje pripalo je hrvatskom atletičaru Zoranu Žiliću (1:13:59), članu AK Zagreb Ulix. U konkurenciji žena pobijedila je Barbara Belušić (AK Istra) s vremenom 1:25:39, druga je Marija Vrajić (AK Veteran), a treća Suzana Alberini koja je nastupila individualno.

Iako je polumaraton bio sportski najjača disciplina jučerašnjeg fužinskog druženja, puno veću pažnju izazvao je već poznati vatrogasni maraton na kojem je nastupilo 130 natjecatelja iz tridesetak hrvatskih DVD-a i nekolicine slovenskih »gasilskih društav«. Stazu dugu šest kilometar prvi je istrčao Ivica Škopac (VZG Bjelovar) savladavši je u vremenu 23:05, drugo mjesto osvojio je Blaž Barac (DVD Bribir) s vremenom 24:28, a sa 16 sekundi zaostatka iza njega je u cilj kao treći ušao Anton Vode, član »Gasilske brigade Ljubljana«. U natjecanju žena pobjednica je Karmen Barac (DVD Bribir) kojoj je trebalo 35:33 da pretrči stazu, druga je Adrijana Radošević (36:21), članica DVD-a Lič a treća Jelena Tihomirović (DVD Fužine – 38:25).

Natjecanja su, već po tradiciji, otvorili fužinski načelnik Marinko Kauzlarić te zapovjednik VZ PGŽ Slavko Gauš, a isto tako po tradiciji uslijedila je po završetku utrke zabava uz iće i piće na igralištu pod branom. Sasvim dobro za početak sezone ljetnih zbivanja.(novilist.hr)
ogulin.info

REZULTATI
Ciljna lista
DVD kategorije
DVD timovi
djeca i mladež




Post je objavljen 15.06.2010. u 12:00 sati.