Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Koncert Boba Dylana - Stadion SRC Šalata, Zagreb, 7. lipnja 2010. godine

Veliki Folk - Rock kantautor Bob Dylan održao je 7 lipnja fantastičan koncert na zagrebačkoj Šalati pred 5.000 obožavatelja. Velikan svjetske glazbe oduševio je kako svoje fanove koji su na koncert došli čak iz Engleske, Austrije, Bugarske da bi vidjeli velikog umjetnika.

Dakako nisu samo stranci bili oduševljeni Dylanovim nastupom, nego i mi kao njegova vjerna publika iz Hrvatske. Važno je reći da je na ovom koncertu veliki umjetnik bio odjeven kao bijeli Zoro sa velikim šeširom na glavi. Taj image Dylan je vjerojatno naglasio kako bi navijestio nove žestoke aranžmane svojih poznatih pjesama. Moram naglasiti da se Dylan razlikuje od sadašnjih Rock zvijezda i po tome što on na svojim koncertima ne koristi video zidove, već mu je pozornica svedena na jednostavni minimalizam bez poznatih Light Show - ova kod drugih svjetskih Rock glazbenika Dylanovi tehničari su koristili samo dva jednostavna reflektora

Nadalje treba istači odličan prateći bend vjerojatno najbolji s kojim je Dylan ikad svirao. Tijekom cijelog koncerta Dylan i njegov bend širili su pozitvne vibracije prema publici. Najveći dobitak ovog koncerta je bio u tome što se Dylan naelektrizirao što na koncertu prije dvije godine u Varaždinu nije bio slučaj. Dylan je započeo koncert svirajući orgulje, a zatim je prešao na sviranje električne gitare tek ponekad to nadopunjući sviranjem usne harmonike. Američki Rock velikan je odlično svirao električnu gitaru, često se natječući sa svojim solo gitaristom Charliejem Sextonom, što je cijelom koncertu dalo posebnu draž.

Od pjesama koje su obilježile koncert istaknuo bih Just Like A Women s početka koncerta. Ovu prekrasnu baladu je Dylan izveo u Rock aranžmanu publika ju je zajedno s njim otpjevala, zatim legendarnu Mr. Tambourine Man koju je Dylan otpjevao u Folk - Blues formi. Like A Rolling Stone izvedena je u žestokom Rock aranžmanu, dok je vrhunac koncerta predstavljala u bis bloku koncerta All Along The Watch Tower izvedena gotovo u Heavy Metal formi popraćena grmljavinom sa zagorske strane Sljemena. Zato možemo reći da su Nebo, a i dragi Bog te lipanjske večeri bili na Dylanovoj strani da upotpune fantastičan ugođaj koncerta.

Zaključno možemo reći da su Dylan i njegov prateći bend oduševili. Dylan je kao njegov učenik Bruce Springsteen, suvereno vladao Folk - Blues i Rock aranžmanima. Bob Dylan se na ovom koncertu pokazao kao prava svjetska Rock zvijezda koja je nenametljiva, ali se jako dobro zabavlja. Danas na pragu sedamdesete Bob Dylan je kao dobro staro vino, koje smo mi kao njegovi obožavatelji s guštom popili./strong>



Post je objavljen 15.06.2010. u 08:06 sati.