Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zapisiizdzepa

Marketing

Shizofrenija




'Moraš znati da mi pjesnici ne možemo ići putem ljepote da nam se ne pridruži Eros i nametne se kao vodič; pa ako i jesmo na svoj način junaci i disciplinirani ratnici, svi smo ti mi poput žena jer nas strast uzdiže, a naša žudnja mora ostati ljubav - to je radost i naša sramota. Uviđaš li sad da mi pjesnici ne možemo biti mudri ni dostojanstveni? Da nužno moramo zabludjeti, da nužno moramo ostati poročni i raspusni pustolovi? Uzoritost je našeg stila puka laž i budalaština, naša slava i društveni položaj puka su farsa, povjerenje mnoštva u nas krajnje je smiješno, a odgajanje puka i mladeži umjetnošću smion je pothvat koji bi trebalo zabraniti. Jer, kako može odgojitelj biti netko komu je urođena nepopravljiva sklonost ponoru? Mi bismo najradije porekli taj ponor i stekli dostojanstvo, ali kako god se okrenuli, on nas privlači.' (Thomas Mann; Smrt u Veneciji)



Image and video hosting by TinyPic




- Paris, skini se. Hajde, što čekaš?! Nemamo cijeli dan! - odlučno je rekla nakon što je gola otvorila vrata svom ljubavniku.
Nije željela tratiti vrijeme na digresije. Zato je bila gola, a krevet je bio raspremljen.
Muškarac sjede gol, a ona se spusti na koljena i krenu glavom prema njegovom međunožju.
- Ne, ovaj puta ne. Sjedi na mene, želim te gledati u oči. - reče on i povuče ju na sebe.
- Danas vodimo ljubav? - upita ga.
- Danas vodimo ljubav. - reče on.
Gledala ga je ozbiljno dok je njihala bokovima s njim u sebi. Pomalo se ljutila jer ga je morala voljeti, a s njim nema opipljive budućnosti. Dvojila je između privlačnosti i odbojnosti, ali znala je da mora biti tu. Kao kada znaš da ćeš izgorjeti ako ne skočiš u more dok si na plažama Kemera skriven u hlad koji je usporediv sa svježe ugašenom pećnicom. Tako je i ona morala, vučena nečim daleko jačim od nje same pa čak i od njega kao takvoga. Bile su to njegove strasti daleko izvan okrilja pamučne posteljine.
On je tako lijepo govorio, naglašavao, gradirao ono što govori do stanja potpunoga audio šoka. Simpatizirala je njegove geste i način na koji spaja palac i kažiprst i način na koji vrti dlanom i pucketanje prstima i... ni sama nije znala što.
- Mala, draga si mi. - rekao je on.


Post je objavljen 14.06.2010. u 10:56 sati.