Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Ward 13 (2003)

Ward 13 (2003)

Photobucket

Produkcija: The Australian Film Commission / Trephine Productions
Redatelj i scenarist: Peter Cornwell

Film je imao premijeru 06. lipnja, 2003 godine
Trajanje: 15 minuta
Službena stranica filma
Foršpan filma...
Cijeli film
Nagrade: osvojio 16 međunarodnih nagrada (od toga i onu nagradu publike na Zagrebačkom Animafestu 2004) i pregršt nominacija (opširniji detalji svih nagrada)


Photobucket

SADRŽAJ:
''- Kada Ben doživi sobraćajnu nesreću u kojoj ga udari automobil dok je prelazio preko ceste, bude odveden u bolnicu. Kad se probudi u bolničkom krevetu vrlo brzo primjećuje jako čudne i zabrinjavajuće stvari oko sebe, jer spoznaje da u ovoj bolnici doktori i njihovi asistenti rade ogavne eksperimente na kućnim ljubimcima i ljudima.
Kada bolničko osoblje primjeti da Bena nema daju se u potragu za njim. A Benu jedino preostaje da izbjegne strašnu sudbinu prijašnjih pacijenata i da se da u bijeg. No, hoće li uspijeti u svom naumu ili će biti uhvaćen i tako postati novi zamorac okrutnih doktora...?''


Photobucket

RECENZIJA:
- Ovaj mali kratkometražni animirani film je u zadnje vrijeme nešto najbolje što sam gledao kad se spominju ovako maštoviti i kratki filmovi. Ne samo da redatelj i scenarist Peter Cornwell uspijeva film prikazati u atraktivnom svijetlu nego također uspijeva u ovako kratkom roku prikazati pregršt posveta nekim kultnim i klasičnim filmovima (da ne kvarim ugođaj neću ih otkriti). Sam film ima pravi horor ugođaj i atmosferu ala mix ''Reanimatora'' i ''The Human Centipede''.

Zanimljivo je spomenuti da Cornwellovo djelo ima mnogo akcije gdje je mačevanje štapovima u glavnom planu (posveta ''Robin Hoodu'' E. Flynna), a sama akcija je vrlo bliska ''Evil Dead'' dvojci i pogotovo trici što po načinu kako se junak riješava problema što po načinu na koji je ona prikazana.
Stop motion je ovdje odličan, bez ikakvih vidljivih grešaka koje sam mogao primjetiti. Crtić čak ne zaboravlja niti na humor, jer se ovdje svako malo pojavljuje koja smiješna scena, no prisutnost horora je uvijek tu. Ovo je crnohumorni animirani film koji preporučam svima, jer ne samo da je dinamičan, nego su mu kadrovi prebogati događajima što sa akcijom, jezom i humorom čini jako dobru kombinaciju.


p.s. – redatelj Peter Cornwell (veliki ljubitelj filmova strave i užasa) je zahvaljujući baš ovom uradku došao u centar pažnje Hollywoodskih filmskih glavešina pa je prošle godine snimio zanimljivi, no i ne baš najbolji ''The Haunting in Connecticut''.


THE SCENA:
- obračun sa Jason Voorhees medicinskom sestrom
- obračun Bena i doktora na pokretnom bolničkom krevetu
- finalni obračun Bena i gl. doktora u kolicima

Photobucket

Post je objavljen 13.06.2010. u 00:50 sati.