Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

MINI REVIEWS: Alexandra Burke, Kelly Rowland, Rihanna, Kim Verson i dr.

KRATKE RECENZIJE:

Alexandra Burke: ''All night long''
Cjelonoćna zabava
Image and video hosting by TinyPic
3. single s prvoga albuma ''Overcome'' pobjednice britanskog X factora je plesna pjesma za prepuštanje ljetnom partiju dok bljeskovi reflektora prividno usporavaju vaše pokrete (baš kako pjesma i kaže).
Ocjena:3+/5

1+1 gratis
Alexandra Burke:''Start without you''
Rasplesani stampedo
Image and video hosting by TinyPic
Single namijenjen američkom tržištu kao dodatak na reizdanju albuma.
RedOne ga je producirao te s trunovima reggaea učinio poželjnim sezonskim hitom jer nas sa užarenog asfalta translatira na ugodne plaže Jamajke.
Ocjena:3/5


Kelly Rowland
Još nije 100% odlučeno koja će pjesma biti najavni single 3. albuma u SAD-u (Commander je za ostatak svijeta), ali pretpostavlja se da će ''Grown woman'' biti pušten na urbane radio postaje, dok je ''Rose colored glasses'' namijenjen POP radiju (a mi bi pak odabrali ''Shake them haters'').

Kelly Rowland:''Grown (ass) woman''
Chick fight!
Image and video hosting by TinyPic
Nakon niza plesnih pjesma, nešto ozbiljnijim R&B-om Kelly ustvrđuje svoju superiornost naspram dečkove bivše. Netrpeljivost prema djetinjem, nezrelom ponašanju odrasle žene je kroz tekst izrazio Ne-Yo, a pjesmu su producirali Stargate.
Ocjena:3+/5

1+1 gratis
Kelly Rowland:''Rose colored glasses''
Perceptivna varka.
Image and video hosting by TinyPic
Mid tempo pop pjesma o naizgled savršenom ljubavnom paru ispod čije se vanjštine krila patnja zlostavljane žene. Gadna narav njenog partnera se nije mogla lako prozreti kroz lažnu fasadu, zato ona svima poručuje da skinu ružičaste naočale i sagledaju pravo stanje stvari.
Pjesmu je producirao mega uspješan Dr.Luke (zagarantiran airplay), a odličan tekst o iskrivljavanju stvarnosti je napisala Ester Dean.
Ocjena:-4/5

Flo Rida: ''Club can't handle me''
Neizdrživ u zatvorenom prostoru
Image and video hosting by TinyPic
Vjerojatno više nikada neće ponoviti uspjeh ''Right round'', no vrijedi pokušavati sa principijelno sličnim pjesmama (rap+ženski vokal u refrenu+klupski beat).
Ugodan i pun Flo Ridin vokal stvara fluidne rep strofe koje glatko struje kroz Guettinu produkciju pa je pjesma lagani (a ljeti je sve light dobrodošlo) prilog ljetnom party-u.
Ocjena:3/5

Paradiso girls:''Who's my bitch''
Neisplativa prostitucija.
Image and video hosting by TinyPic
Drugi single nove ženske grupe je nastao pod autorskom palicom poznatog svjetskog producenta Fernanda Garibaya koji se usudio poslužiti glazbenom temom arije ''Habanera'' iz Bizetove opere ''Carmen'' za ovako ljigavu pjesmu (makar se Carmen kao komična i veristička zabavna opera ne treba shvaćati preozbiljno). Pod ovako bačenim svjetlom, članice benda izgledaju apsolutno neoriginalno, poput pojeftinjenih kopija Pussycat Dolls-ica i to još bez koreografije.
Ocjena.2/5

Sky Ferreira:''One''
Zapela na repeatu.
Image and video hosting by TinyPic
Zapravo ni ne znamo tko je ova cura, ali radi s vrhunskim producentima pa očekujemo da se prolomi estradnim nebom a la Kesha, Katy…Single ''17'' (davno preporučen) je za USA, a ''One'' (nedavno procurio) za UK.
Produkciju pjesme potpisuju veličanstveni Bloodshy & Avant, a oni su ispili zadnju kap života iz vokala mlade pjevačice da sebi stvore prostora za razne digitalne efekte koji vrludaju u pucketavom disco instrumentalu. Namjerna anemičnost vokala dobro kompletira
robotsku melodičnost pa pjesma infektivno kuca k'o švicarski sat.
Ocjena:3/5

Kim Verson: ''Nevidljivo blago''
'Ko je zvijezda? 'Ko je zvijezda? kim kim kim (malo k)
Image and video hosting by TinyPic
Kim je odnijela pobjedu u 2. sezoni show-a ''Hrvatska traži zvijezdu'' što joj osigurava snimanje singla, spota, albuma…Već nas je na prvoj audiciji zadivila pjevačkim umijećem, a kasnije to samo potvrđivala iz emisije u emisiju (sjećamo se bravurozne interpretacije ''Happy'', Leone Lewis) te uzastopnim, dobrim vokalnim izvedbama zaslužila pobjedu.
Ipak moramo reći da nam nedostaje X faktora kojim bi ova šesnaestogodišnjakinja privlačila pažnju i isijavala na nastupima (naša impresioniranost vokalom nije izdržala pa smo do kraja sve više uočavali bezbojnost i monotonost) zato smo već sad nezainteresirani za njezinu budućnost, a kim je naša zvijezda jedino kao biljka protiv nadutosti.
Image and video hosting by TinyPic
Autor prvoga singla je Ante Pecotić koji je za Kim pripremio upravo ono što treba za prihranjivanje tek isklijale karijere, raspojasanu baladu. Na prvo slušanje ćete odmah reći da je pjesma bezobrazno neoriginalna, da je mix nekih stranih stvari s patetičnim stihovima na hrvatskom jeziku. Možda ta sličnost nije loša jer vas podsjeća na stari sjaj pop diva kada su balade imale šanse za postati hit, a ne electro pop ili turbo folk.
I produkcija je po zapadnjačkim standardima, blago smišljene kaskade i harmonični prijelaz u glasniji pripjev sa dva čvrst stiha(stjera me u ludilo) i dva za mirenje atmosfere (otvorenih očiju) te vraćanje u tok sentiša; a na kraju efektan klišej zamrzavanja trenutka da sve bude točno kako piše u knjigama. Pohvalan aranžman, ali ne tako uzoran tekst koji nema nekoga smisla osim što se u njemu nižu fraze, redci iz jeftinog ljubića (onaj što se dobije gratis za plažu uz tabloid). Osim u umjetnu romantiku, neuvjerljiva je i priča o dugogodišnjoj ljubavi kada ju pjeva curica koja još nije iskusila ni prvi poljubac…Neka vas ne zavara potišteni ton recenzije jer nam se čini da Kimin potencijal nije dovoljno iskorišten (kao ni Bojanov od prošle godine), pjesma nam se sviđa.
Ocjena:3+/5

Kako sve gore navedeno nikoga ne zanima, ubaciti ćemo i :
Rihanna: ''Rockstar 101''
Oskrvnuće Pop pedigrea
Image and video hosting by TinyPic
Single s kojim će samoprozvana rokerica Rihanna zaključiti ''Rated R'' eru je diskutabilno najlošija pjesma na albumu, ali njezin izbor ne čudi jer je agresivno upečatljiva s pragmatičnim, prosto neproširenim refrenom. Riri se može ogrnuti kožnom jaknom, zavrnuti suknju, povješati metalnim lancima, dići srednji prst, prespavati danje svijetlo, prekršiti zakon i razvaliti crnu gitaru; no ispod tog silnog rokerskog asesoara je samo djevojka koja donosi zaradu. Pitanje je kako će njeni menadžeri za svega par mjeseci objasniti oportunistički povratak u medeni POP kada izađe novi, plesni, nepomućeni album?
Ljuti stav te forsiranje dubine vokala su ispravni ulazni podatci za čvrstu produkciju proslavljenog tima The-Dream i Stewart, a konačno oštrilo zvuka je gitarist Slash. Sve bi to funkcioniralo da nije tako ziheraški namješteno i da mi ne želimo svoju Rihannicu ponovno vidjeti u lepršavom, pastelnom šifonu, dugokosu, ženstvenu po mogućnosti s tijarom na glavi...haha
Ocjena:-3/5

novo u ponudi:
The Twilight saga: Eclipse (soundtrack)
Image and video hosting by TinyPic
Enrique Iglesias: ''Heartbeat'' ili ''I like it''
Image and video hosting by TinyPic
Sheryl Crow:''Summer day''
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 12.06.2010. u 10:18 sati.