Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Refenendum: dobro je krenulo - uključite se!

Prenosim sa http://referendum.blog.hr

Ovo je neslužbeni blog inicijative za prikupljanje potpisa. Nastojimo prenositi svježe i točne informacije. Za razne upite, te ako se želite uključiti u akciju kao volonter za prikupljanje potpisa, pogledajte ovdje popis koordinatora po županijama. Neslužbeno -ako nešto "šteka" u vašoj županiji, ponekad sindikalnoj mašineriji treba vremena da se zalaufa, javite se u Zagreb pa će vam dati upute! Vremena još ima, nema odmora do 23. lipnja u ponoć kad akcija završava!

Na obrascu za potpise treba unijeti JMBG. To je zato, jer tako stoji u još uvijek važećem Zakonu o referendumu. Ne trebate pokazivati dokumente, samo upišite ime i broj. Ako ga ne znate napamet, potražite ga na staroj osobnoj iskaznici, putovnici, vozačkoj dozvoli ili u izvodu iz matične knjige rođenih.

Jedna greška u komunikaciji: na sajtovima nekih sindikata objavljen je kompetan popis mjesta, za koja je tražena dozvola od loklanih tijela vlasti da se postave štandovi i prijavljena su policiji. Međutim, nije na svim mjestima već prvoga dana stvarno započelo prikupljanje potpisa. Neki su se ljutili zbog toga, jer nisu nikoga našli. Molimo za ispriku. Ovdje ćemo odmah objaviti popis "aktivnih" štandova u Zagrebu, svakodnevno, zatim preko ovog vikenda i druge. Za druge gradove, opet, možete provjeriti putem koordinatora. Uz organizacijske pripreme, najvažnije "usko grlo" da se još više širi mreža potpisnih mjesta, a i da se održe slijedećih 13 dana, su volonteri koji će stajati na štandovima i na drugim mjestima prikupljati potpise, dakle, javljajte se!

Ne možemo se potužiti na masovne medije, dobro su popratili početak akcije. No "gerilski marketing", na svemrežju i klasični, vitalno je važan. Širite vijesti i animirajte ljude da se priključe na forumima, blogovima, potalima, zatim potem plakata, letaka, razgovora uz kavu itd.! Sve vrijedi, da naša poruka stigne do svakog uha!

Jučer je bilo službeno objavljeno, da je prvi dan prikupljanja prikupljeno oko 10% potrebnih potpisa, odnosno oko 45.000. Jučer su na svim mjestima, koa sam obišao, povećali broj potpisa, a otvarana su i nova mjesta. Neslužbena procjena: u Hrvatskoj je u prva dva dana prikupljeno 100.000 potpisa, od toga oko pola u Zagrebu. Ali, ponavljam, ne smije se zaspati, sada treba držati tempo!

Post je objavljen 11.06.2010. u 14:33 sati.