Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

SARVAŠ - LEGE 1 : 4 (0:2)



E sad... ovo je ipak bila tek srednje dobra tekma. Razloga je više. Definitivno je teren ličio više na oranicu nego na uređeno igralište i to je bio prvi razlog zašto nismo igrali lijepo. Drugi razlog je svakako temperatura zraka od +30°C što je većini igrača u obje ekipe smetalo. Posebno što nije bilo daška vjetra. I na kraju, solidna ekipa Sarvaša, koji su odlična klapa i divni ljudi ipak nisu motivirali LEGE da odigraju svojih 100%. No i ovo je bilo dovoljno za pobjedu. Inzistirao sam na maksimalnoj ozbiljnosti ali eto, gore navedeno je učinilo svoje. Unatoč tomu ovaj puta ću proanalizirati pojedince.
Prije svega strijelci: Ruda 22, Ilija 35, Ruda 50, Domaćin 58, Ruda 64.
Iga: golman starter. Ova utakmica trebala se igrati prošli ponedjeljak kada je bio onaj strašni potop a Nevista je tada bio u Lourdesu. Iga je bio određen za gomana i tako je i krenulo. Nije imao baš ništa posla. Nemam primjedbi.
Cvejo: lijevi bočni. On se dosta trudio, ali nije napravio ništa. Navodno ga je žena iživcirala prije tekme i eto... zamjenjen na poluvremenu da mu skratim muke.
Zvone: desni bočni. Izuzetno rastrčan po uistinu teškim uvjetima. Vrlo se često priključivao samoj završnici napada i sada me već brine što promašuje super izgledne prilike (već druga tekma za redom) no svakako će ostati upamćen i po štopanju lopte koja mu je prošla ispod noge, i to baš pred našom klupom. Kao da je lopta malo ispustila u odnosu na napad prije. i prođe :) Nedostaje mu ono po čemu je najoznatiji. Predanost i posvećenost onomu što taj tren radi ali 150% To je Zvone. On se pomalo brine za sve i još uvijek nije 150% in. Čekamo taj bljesak. Problemi na stranu i samo tekma u glavu! U ovoj tekmi skoro pa odličan.
Kole i Dumba bili su stoperski par. Gotovo bezgrešan. Čuvali su jedan drugom leđa i više nego odlično odradili svoj posao. Vrlo pouzdani, vjetar u leđa suigračima.
Kurto: zadnji vezni. Dodjelio sam mu malo defanzivniju ulogu kako bi bokovi više mogli jurišati prema naprijed. A Kurto ko Kurto gdje god ga staviš on odradi zadatak gotovo savršeno. Napravio je mali kiks koji je kažnjen primljenim golom no sve ostalo je bilo izvrsno.
Periša: vezni, Od kada je otišao na neke radničke igre čovjek je neprepoznatljiv. Nema lucidnosti, nema trika, nema trke, nema poteza odluke. No Dado će se vratiti u punom sjaju, znam to.
Zrno: vezni. Da se veliki nogomet igra na parketu naš Jole bi bio uvršten u reprezentaciju svijeta. Toliko borben, rastrčan, precizan, iz tekme u tekmu bolji. Još samo da tereni nisu tako grbavi...
Ilija: vezni. E on nije mogao disati. Nije ni inače da on nešto previše natopi dres znojem, no ovaj puta skoro ni kapi. No u fazi građenja napada i samoj završnici nezamjenjiv je. Neregularni uvjeti igranja učinili su ga nervoznim pa je pričao kao kakva baba no opraštamo mu... sunce ga ubilo.
Jadro: napadač. Napokon je imao dostojnog partnera u napadu Rudu koji se pojavio nakon tri mjeseca pauze. Jadro je odradio svoj posao vrlo dobro. Da nije bilo tri promašene stopostotne pisalo bi izvrsno, no i za njega vrijede otežavajuće okolnosti. Ne, nije ga žena iznervirala. Teren je bio grbav, žega...
Ruda: okruglasti špic. Nije ga bilo tri mjeseca i onda dođe i zabije tri gola. Šta reći?
Još su igrali:
Vinko: lijevi bok. Cijelu se tekmu trudio prebaciti aut na drugu stranu igrališta. Nije uspio. Ostalo odradio vrlo dobro.
Talijan: zadnji vezni. Pun volje i želje za igrom skoro je svaki napad završio uz Rudu. Poželio se čovjek druženja sa svojim vršnjacima.
Mario: vezni. Vrlo vrijedan, koristan no neprecizan u završnici. Nedostaju mu samo golovi koji će biti šlag na tortu.
Stane: polušpica. previše samozatajan. Nadao sam se kako će ovdje pustit kočnicu i izigrati se kao malo dijete ali nije. Vraćam ja njega u obranu, na sigurno. Puno je uvjerljiviji.
Iža: desni bočni. Tko nađe prigovora za Ižin nastup taj uistinu nema veze s nogometom. Možda to tehnički i nje bila njegova najbolja partija no taktički ispunio je sva očekivanja stručnog stožera.
Nevista: prosvjetljeni golman. Potvrdio je svoj primat u duelima 1 na 1. Tu je kralj. Primio je gol kojeg ni dva golmana ne bi obranila. A poskidao je tri mrtvaca. Svaka čast.
Nisu igrali: Darac koji je dosta nestabilna osoba (čitaj: strgano koljeno za ovu oranicu - neprimjereno), Kova koji je vječno ozljeđen i Kljun koji je virozan. I to bi bilo to. Slijedi nam tekma u ponedjeljak protiv Josipovca. Opet derbi. Pa onda za par dana repriza, zaostala tekma s Josipovcem. I to bi za ovu sezonu što se prvenstva tiče bilo sve.
O cijeloj ekipi na terenu i pored njega brinuo je naš fizio Beli. Bio je vrijedan i popio je sva piva koja igrači nisu popili poslije tekme. Ništa nije ostalo iza nas (njega).
P.S.
Nakon tekme otišli smo u krčmu "Jadran" kod našeg suigrača Želje (Gente) Perića i poklopali pečeno prase kojim nas je počastio Ferdo. Da onaj Ferdo koji nije igrao jer je bio na Plitvičkom maratonu u nedjelju. Navodno je izjavio da mu je teren bio pregrbav. Ono malo prasetine što je ostalo Beli je spakovao u prikladnu ambalažu, požalivši se pritom kako mu je treće pivo iz druge gajbe bilo pretoplo i hrabro krenuo put Makarske. Čuvajte se ljudi.
P.S.2.
A nakon svega naravno bacili smo i kartu. Neki pref, neki belu. Spomenuti ću da su briljanti na terenu Ruda i Kole satrani u belotu od odmornih Kove i Kljuna. Nemilosrdno i bez imalo milosti. Moram priznati da mi ih je na kraju ipak bilo malo žao. Ali samo jako, jako malo. Živjeli.


Post je objavljen 08.06.2010. u 09:01 sati.