Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flamesoflove

Marketing

Prijateljice

Zar misle da ne čujem njihova zlobna šaputanja, da ne vidim njihove optužujuće poglede? Okomili su se na moje prijateljice, zavidni na snagu njihovog međusobnog prijateljstva. Zar je za osudu što je jedna osamljena cura napokon našla blisku prijateljicu s kojom ima puno toga zajedničkog i s kojom joj je ugodno provoditi vrijeme, bez obzira kako se upoznale i tko ta prijateljica bila? Zar ne smiju slobodno razgovarati, zar se ne smiju skupa smijati, doticati se, zagrliti se kad se sretnu? Zar ne rade i druge cure isto, pa i puno više, sa svojim prijateljicama? Neke idu skupa i u zahod, a pijane se zažvale – ali naravno, one su skroz hetero. Ako je njihova odluka da se tako izjašnjavaju, poštujmo ju. No, zašto za ove dvije odmah kažu: fuj, one su gay lezbače!? Jer su viđene kako prisno razgovaraju koju minutu predugo?

I onda ja imam potrebu skrivati se, paziti da me ta trač ekipa ili itko tko bi im mogao prenijeti informaciju ne vidi dok se idem naći sa svojom prijateljicom, da slučajno ne bi zaključili da predugo i prečesto razgovaramo, i ne usudim se zagrliti ju pred svima, nego samo poskrivečki. A ništa nismo skrivile. Istina, puno se grijeha povlači mojim mislima, ali u stvarnosti smo doista posve nedužne. I nitko, začudo, nije ni posumnjao na nas. Čak kažu kako je lijepo što smo tako dobre prijateljice, čak kako je preslatko što se tako volimo. Ipak, zbog tih mojih misli i njezine svijesti o njima ali izostanka pokušaja da ih zapriječi, smatram da smo ipak krivlje od tih dviju cura koje su obje 100% straight, samo što poznaju mnogo neheteroseksualnih osoba, uključujući naravno i mene (da, odavno sam out pred njima), i prihvaćaju i podržavaju nas.

Kako bih rado okupila sve te ljude, popela se na pozornicu, zgrabila mikrofon i objasnila im sve... Naravno da to ne mogu učiniti. Pokušat ću se barem ovdje izderati kako bih se njima trebala: JA VOLIM CURE! TO JE JEDINA ISTINA U SVEMU OVOM! VOLIM I DEČKE, HVALA NA PITANJU! NISAM GAY LEZBAČA, DAKLE, BISEKSUALNA SAM! A ONA ME VOLI, I JA NJU, KAO PRIJATELJICU! A NJIH DVIJE SE ISTO TAKO VOLE KAO PRIJATELJICE I PRESTANITE IH ZAJ...VATI! AKO NE MOŽETE SHVATITI, JEDNOSTAVNO IH PUSTITE NA MIRU! AKO TREBATE POMOĆ PRI OSLOBAĐANJU OD PREDRASUDA, SLOBODNO MI SE OBRATITE! Prave je prijatelje teško naći i ne želim više nikog izgubiti iz glupog straha da bi netko mogao reći da je to neprimjereno, a još manje želim da netko drugi bude na to prisiljen i to bez ikakvog stvarnog razloga.


Post je objavljen 07.06.2010. u 18:41 sati.