Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nktresnjevka2000

Marketing

„HRVAŠKA ZMAGA V MARIBORU“

Na put u Maribor smo krenuli (ponovno) vedrog raspoloženja i s umjerenim optimizmom. U autobusu je bio i pripadnik Hrvatske vojske, jer nismo bili sigurni u rezultate slovenskog referenduma. Nakon zadnjih izjava slovenskih političara – za svaki slučaj. Put je bio ugodan do granice, gdje smo imali određenih problema sa ulaskom u EU, ali razumijevanjem naših „prijatelja“ Slovenaca i to je rješeno, na zadovoljstvo svih nas. U Mariboru nas je dočekalo toplo i sunčano vrijeme, što se kasnije odrazilo na tijelima (posebno licima) nekih od nas, nakon cjelodnevnog sunčanja. „Premala zemlja za veliki odmor“.
Domaćini su složili grupe, kasnije će se pokazati, kako bi lakše izvojevali „zmago“, ali...
Naši dečki su bili u grupi sa drugom ekipom domaćina Železničara, Međimurjem iz Čakovca, Triglavom, Kamnikom, Murom i Celjem. Utakmice su se igrale 12 minuta. Odlično su krenuli, redom dobili Železničar 3:0, Kamnik 2:0, Muru 2:0 i odigrali neriješeno sa Triglavom 0:0. Međimurje nas je dobilo 2:0 i zadnje kolo nam je trebao bod protiv Celja za prolaz. Dvije minute nas je dijelilo od povratka kući, jer su protivnici vodili 1:0, ali onda je Sven krasnim golom donio veselje, 3. mjesto i prolaz.
Pomalo čudni sustav natjecanja nam je za protivnika u „eliminacijskom krugu“ donio prvoplasiranog iz druge grupe, domaćina, prvu ekipu Železničara. Odličnom igrom i opet Svenovim golovima smo dobili 2:0.
U krug tri ekipe koje su osigurale postolje su ušli Trešnjevka, Međimurje i Triglav (sve tri iz naše grupe!?). Razigravanje „svak sa svakim“ nam je donijelo veliku radost i prvo mjesto. Triglav smo dobili 3:1, a sa Međimurjem remizirali 1:1, i konec.
Prve tri ekipe su zasluženo tu gdje jesu. Nije bilo lako, velika vrućina i čak devet utakmica, ali naši dečki su izvukli zadnje atome snage i odigrali najbolje (za razliku od protivnika) kad je trebalo.
Kapa do poda, čestitke i veliko bravo za trenera Jakoba, Juraja, Pavla, Luku, Vikija, Jan-Mihaela, Karla, Svena, Filipa, Ivana, Lejsa, Mihala, Frana, Patrika, Svena R. i Zvonimira, na još jednom velikom uspjehu.

I MARIBOR 2010. PLUS BY BOBO
Evo nas i nakon godine dana ponovo u pohodu na turnir NK Železničara u Mariboru. Prvo čega sam se ujutro sijetio jest gorak okus prošlogodišnjeg ispadanja i osvajanja drvene medalje. Odmah po polasku, iako u ranim jutarnjim nedjeljnim satima, krenulo se u veselom tonu. Pri prelasku granice sa Slovenijom dogodio se jedan malnji propust naših policajaca jer nisu dali tzv.kartončiće osobama koji prelaze granicu sa osobnom iskaznicom (među njima je bila i moja malenkost) pa nam je slovenski policajac „ljubazno“ rekao:“Nih štiri nek idu nazaj u Hrvaško po kartončke“. S obzirom da je radi nas došlo do malog kašnjenja u putu ovim putem se ispričavam svima drugima koji su radi nas čekali na granici.
Na igralište smo došli 20-ak minuta prije početka prve naše utakmice. Zaredalie su se pobijede protiv Železničara 1, Kamnika i Mure. Nakon tih utakmica sunce je već dobro pripeklo. Nakon toga odigrana je nerješena utakmica (0:0) sa ekipom Triglava iz Kranja. Analizom rezultata utvrdili smo da nam je za prolaz potrebna barem još jedna pobijeda ili nerješen rezultat. Baš nakon toga mi gubimo od NK Međimurja. Nakon male strepnje osvajamo i bod protiv NK Celja koji nam donosi polufinale.
Prema propozicijama u polufinale je ušlo 6 ekipa koje su igrale na ispadanje da bi zadnje tri razigravale između sebe za prva tri mjesta. Mi smo se sastali s ekipom domačina koju dobivamo 2:0 te zajedno sa Triglavom i Međimurjem ulazimo u finale.
Tada se naši bude. Triglav i Međimurje su remizirali, a naši dečki maestralnom igrom pobijeđuju Triglav 3:1 te nam je u zadnjoj utakmici dovoljan bod za prvo mjesto što se u konačnici i dogodilo jer je zadnja utakmica završila 1:1 a naši dečki su obranili naslov mlađih limača od prošle godine te smo se vidno umorni i preplanuli od sunca vratili u našu Grabu.
Iskreno čestitam svim dečkima i treneru na pokazanoj borbi i trudu te ujedno pozdravljam sve preplanule reoditelje.
HIMALAJA TRES


GRUPA A
NK TREŠNJEVKA - ŽELEZNIČAR 2 3:0 (ag., Sven, Filip)
NK TREŠNJEVKA - KAMNIK 2:0 (Karlo, Sven)
NK TREŠNJEVKA - MURA 3:0 (Sven, Lejs)
NK TREŠNJEVKA - TRIGLAV 0:0
NK TREŠNJEVKA - MEĐIMURJE 0:2
NK TREŠNJEVKA - CELJE 1:1 (Sven)

TABLICA A
1.NK MEĐIMURJE 6 6 0 0 16:2 18
2.NK TRIGLAV 6 4 1 1 14:2 13
3.NK TREŠNJEVKA 6 3 2 1 8:3 10
...

TABLICA B
1.NK ŽELEZNIČAR 16
2.NK ALUMINIJ 10
3.NK LIVAR 10
...

KVALIFIKACIJSKI KRUG

MEĐIMURJE – LIVAR 3:2
TRIGLAV – ALUMINIJ 3:0
TREŠNJEVKA – ŽELEZNIČAR 2:0 (Sven 2)


RAZIGRAVANJE ZA POREDAK 1.-3.

MEĐIMURJE – TRIGLAV 1:1
TREŠNJEVKA – TRIGLAV 3:1 (Mihal, Filip, Sven)
TREŠNJEVKA – MEĐIMURJE 1:1 (Luka)


TABLICA I POREDAK

1. NK TREŠNJEVKA 2 1 1 0 4:2 4
2. NK MEĐIMURJE 2 0 2 0 2:2 2
3. NK TRIGLAV 2 0 1 1 2:4 1

Strijelci
Sven Vujković 7, Filip Zbiljski 2, Karlo Prpić-Bosanac 1, Lejs Zenuni 1, Mihal Memeti 1, Luka Mazarekić 1

NK TREŠNJEVKA
Juraj Milinković, Pavao Borković, Viktor Marić, Luka Mazarekić, Jan-Mihael Piškor, Ivan Družinec, Karlo Prpić-Bosanac, Sven Vujković, Filip Zbiljski, Mihal Memeti, Lejs Zenuni, Fran Mička, Patrik Udiljak, Sven Rotim, Zvonimir Jurišić




Post je objavljen 07.06.2010. u 13:28 sati.