Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Šanpon za kosu i za mir u svijetu

Neki dan san ušla u jedan od onih dućana u kojima možeš kupit sve, od igle do lokomotive i nagibnog vlaka. Puno svega, čovik ne zna di bi i šta bi. Mrzin ulazit u takove dućane.

Međutin bila san ostala bez šanpona za kosu pa san ušla u prvi takvi ka trgovački centar i hrabro, probijajući se kroz bonbonjere, toaletne papire, donje i gornje rublje, kavu, dnevne novine, kosilice za travu, čajove za probavu, deterđente, omekšivače, tave za palačinke, posude za cvijeće, školski pribor, čipsove kikirikije smokije i Milka čokolade, došla do odjela kozmetike i higijenskih potrepština.

Pogledon potražin šanpone, i ugledan ih. O, pa ovo će bit lakše nego šta san mislila, razveselin se u sebi. Krenen redom čitat natpise na bocama i bočicama i tu izgubin pojam o vrimenu i prostoru. Na policama se nalazilo jedno dvi iljade vrsta šanpona za kosu. Šanpon za suhu kosu od limuna. Šanpon za masnu kosu od naranče. Šanpon za osjetljivu kosu od kamumile.

Šanpon za oštećenu kosu. Šanpon za oštećenu suhu kosu. Šanpon za oštećenu masnu kosu. Šanpon za lomljivu kosu. Šanpon za lomljivu oštećenu suhu kosu.
Šanpon koji kosi vraća volumen. Šanpon koji kosi daje PODATNOST. Šanpon koji kosu čini mekanom. Šanpon za mekanu kosu oštećenu šanponom za volumen.
Šanpon za obojanu kosu.
Šanpon za plavu kosu oštećenu šanponon za suhu kosu koja je prethodno oštećena i zamašćena šanponom za volumen. Šanpon od grejpfruta za bojanu kosu.

Šanpon od marelice za nebojanu kosu. Šanpon od šumskog voća za kosu oštećenu šanponom od lubenice. Šanpon sa aktivnin sastojcima koprive, pantenola, kamilice, lipe, koprive , biotina, ružmarina i limuna za normalnu kosu.
Šanpon i regenerator za osjetljivu kosu i vlasište. Šanpon za podatnu kosu koja je zamašćena volumenom i biotinom. I gubi sjaj. Zatim šanpon tri u jedan za bujnost, volumen i svilenu mekoću. Šanpon protiv prhuti. Šanpon koji ne šteti ozonskom omotaču. Šanpon koji je biorazgradiv.

Šanpon protiv gladi u svijetu . Evo i šanpon za često pranje kose. Je, al za često pranje kojeg tipa kose? Šta naprimjer ako ja operen kosu sa šanponon za često pranje masne kose a kasnije otkrijen da san tribala upotrijebit šanpon za često pranje kose bez volumena?

Ono šta me zabrinilo je bilo to šta ja sebe i svoju kosu nisan našla ni u jednomen šanponu. Prvo san tila kupit neki od onih za suhu kosu, ali san brzo povukla ruku jer san pomislila "A šta ako moja kosa nije suva nego masna?"

Onda san se skoro odlučila za oni šanpon sa biotinon, ali s obziron da ne znan šta je uopće taj biotin, a zvuči mi nekako prijeteće i nuklearno, skoro ka GMO, odustala san i od njega. I šta naprimjer ako uzmen šanpon za volumen, a poslin otkrijen da mojoj kosi ne fali volumena nego podatnosti?

I kako se uopće more znat jel' ti kosi fali toga volumena? Pa lipo oden do jedne prodavačice koja je baš izgledala ka da zna sve te stvari.

- Dobar dan - rečen ja njoj.

- Dobar dan.

- Molin vas, kupujen šanpon za kosu ali ne znan kakva je moja kosa pa ako mi morete vi pomoć?

- Naravno, samo recite?

- Evo, jel' se vama čini da moja kosa ima ili nema volumena?

Ona pilji u moju kosu.

- Pa...

- Recite, recite slobodno, neću se ja uvridit!

- Pa... čini mi se da bi vašoj kosi dobro došlo malo volumena.

- Jel'te? A kako vi to znate? Kako morete bit sigurni da mojoj kosi možda ne fali onoga bijotina, a?

Ona trepne s nelagodom.

- Pa...

- Jel' mislite da je moja kosa podatna, a?

- Ovaj...mislim.

- Mislite? A kako to morete znat? Vama je to normalno odat okolo i iz čista mira govorit judima da in je kosa podatna?

- Ne..ne, ovaj, dobro, mislim da vaša kosa nije podatna.

- O, sad ćemo se i vriđat, a? Vama je to normalno, odat okolo i judima iz čista mira govorit da in kosa nije podatna? I je li ja zbog toga onda manje vridin, ako mi kosa nije podatna?
Jesan li ja možda birala kakvu ću kosu imat u životu? Jel' zbog toga iman manje judskih prava? Oćelite uskoro nas jude koji imamo nepodatnu kosu stavjat u nekakvi geto?
Oćelimo bit nacijonalna manjina?? Oćeteli da van zoven oni helsinški odbor, a?!?

Tako san se najidila i otišla iz toga navodnog trgovačkog centra bez da san kupila šanpon. Puton san razmišjala kako više ne moš ni kosu imat a da to sa sobon ne nosi traume i frustracije svake moguće vrste. Naprimjer po medijiman san počela primjećivat da reklame za kosu sastavljaju vajda neki bauštelci jerbo spominju neki cimenat za kosu koji kosu čini čvrston, čvršćon od armiranog betona .

Znači zamaneš malo koson i ubiješ čovika.

Još malo pa će nan za održavanje vrizure i kose tribat građevinska dozvola. Ka san došla doma, oprala san kosu sa šanponon za tuširanje i mogu van reć da je efekat bija skroz isti ka da san je oprala recimo sa šanponon za volumen .

Šta se tiče frizure, na kosu san zalitala po kile gela a onda glavu izokrenila prema doli kako me naučila moja vrizerka, i onda to sve rukama gužvala gužvala dok nisan nagužvala lipe frčke.

Tako san dobila takozvani splicki frčkavi kežjual look, koji se trenutno u ovomen gradu masovno (pod)nosi i (pod)nosit će se sve dok mu ne istekne mandat, skužajte, dok ne istekne rok.

Šanponu, jel'.


Post je objavljen 07.06.2010. u 08:35 sati.