Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Let 3 live@Mirakul bar Makarska

np NoMeansNo – Wrong LP

U prepunom Mirakul baru na plaži, Let 3 je nakon dvogodišnje pauze zasvirao ponovno u Makarskoj. Iako su za jednu subotu morali početi rano sa svirkom, terasa ispred bara je u to vrijeme uvelike varala svojom popunjenošću s obzirom da je daljnji tijek koncerta, odnosno već nakon dvadesetak minuta, sve se ispred i naokolo bine bilo krcato ljudima. Pjesme El Desperado, Vjeran Pas i Fuck Famiglia, pržili su Letovci u tim momentima nošeni kristalno jasnim zvukom iz razglasnih kutija koje su podnosile, uz svu zvučnu, i silinu eksplicitne retorike Prlje i društva. Suradnja s publikom na Riječke Pičke je zagrijala glasnice i onima koje ne poznaju iskonski Let 3, a takvih je, mora se priznati bilo dosta, tako da su klasici Kontinetio i Pokvarena Žena kao teret pali na remena 'stare škole', one punkerske koja ne štedi glasnice niti u momentima kada ostaje bez daha.







Turbo folk satiru koju produciraju na živim nastupima nakon zadnje ploče 'Bombardiranje Srbije i Čačka' bi bilo najbolje da ne sviraju, ali eto sviraju, pa moraš i to istrpit da bi se došlo do iole 'ozbiljnije' glazbe, što se u ovom kontekstu svakako i može kazati za, kad već ne sviraju 'Sam u Vodi' i slično, ultimativne hitove s četvrte studijske ploče 'Jedina' – 'Profesor Jakov' i 'Drama'. Upravo je 'Drama' kao i mnogo puta do sada bila ključni moment nastupa. Opći delirij u publici na prve taktove osjetila je i vlasnica Mirakula, naša Marina Babić, te je zapalila bengalsku vatru obasjavši mnoga lica koja su došla provesti nezaboravnu večer u Mirakulu. Usijanje je bilo na vrhuncu i to je bio pokazatelj da ovakav živi show Mirakul još nije vidio.









Prisjećao se Prlja u svojim monolozima među pjesmama legendarnih nastupa Leta 3 u Art cafeu, posebno onog prvog dolaska u naš grad, koji je i bio za Art cafe jedan od najupečatljivijih živih nastupa, pa i za Makarsku općenito. Bisevi su potvrdili dobro obavljen posao Riječana, 'Droga' je odradila pristojnu komunikaciju između glazbene materije i auditorijskih receptora, dok su Izgubljeni logično inicirali najintenzivniju šutku ispred bine. To te ja pitam. To je Let 3. I zato nikada ne štedim glasnice na njihovim koncertima. Jer, oduvijek se isplatilo izgubiti glas s Letom 3. Marina hvala ti za to.







Ostale video snimke:
- Let 3 - Fuck Famiglia/Vjeran Pas
- Let 3 - 999/Otrovna Kupačica
- Let 3 - Mamne Baneta/Tazi Tazi
- Let 3 - Dijete u Vremenu
- Let 3 - Riječke Pičke
- Let 3 - Ha Ha Ha
- Let 3 - Sokol/Ero s Onog Svijeta
Encore:
- Let 3 - Mrle Meddley/Ženu Varam
- Let 3 - Pokvarena Žena
- Let 3 - Droga
Encore 2:
- Let 3 - Nafta

Post je objavljen 07.06.2010. u 01:31 sati.