Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Socijalna država my ass!!! :@

Gledam „Budi mi prijatelj“ na RTL-u. Gledam i ne mogu vjerovati da se još uvijek događa ista gnjusna stvar već godinama i da nikoga nije briga ili da nitko ne primjećuje. Sramota.

PDV. Recite mi, ima li išta odvratnije i bezobraznije od naplaćivanja PDV-a na humanitarne akcije? Iako jesam nazvao broj 0609007 nekoliko puta (jer ipak se radi o humanitarnoj akciji) i darovao koliko već novca za potrebe Udruge, svejedno mi je odvratno što država uzima PDV.

Danas je Antonija Blaće gostovala na Anteni Zagreb i spomenula kako su, eto, prošle godine dobili taj PDV natrag, ali ne zna što će biti ove godine. To je druga odvratna činjenica koja mi smeta. Ta naša država. Ta gnjusna vladajuća garnitura koja ispadne onda najveći dobročinitelj kada velikodušno „daruje“ organizatorima humanitarne akcije. Pa kako ih nije sram. Fuj!

Pisao sam udruzi „RTL pomaže djeci“ i lijepo ih zamolio da već jednom ova nebuloza dobije svoju zasluženu medijsku pozornost. Ne znam, doduše, jesam li jedini građanin ove države kojemu SMETA naplaćivanje poreza na humanitarne akcije. Nadam se da nisam, jer bi me to poprilično ražalostilo.

Uopće me ne zanimaju sada pravne, ekonomske ili bilo kakve zavrzlame koje bi mogle argumentirati naplaćivanje poreza na nešto kao što je prikupljanje novca za djecu kojima treba kombi kako bi mogla u školu ići. Humanitarna akcija i porez jednostavno ne idu zajedno ni u kakvoj jednadžbi.

Odvratno mi je i licemjerno do bola kada se javi T-Com i kaže da se odriče dobiti! Dobit! Molim te lijepo, ne samo da bi se trebali odreći „dobiti“ nego bi trebali i dati još koju kunu pored te svoje „dobiti“. Ma kako su oni krasni, odriču se dobiti od humanitarne akcije.

Stvarno, jesam li jedini kome ovo smeta??? Je li to razlog zašto se o tome ne govori javno i pljuje po zakonu? Zato jer nikoga nije briga? Odbijam vjerovati u to! Hrvati jesu svakakvi i počesto mi dođe da ih spalim na lomači ali glatko odbijam vjerovati da smo TOLIKO hladni i tvrdi. Recimo, moj otac, jako rijetko naziva ovakve i slične brojeve jer mu užasno smeta činjenica što se naplaćuje PDV. Nije istina da je to prenio na mene. Vidim i sam. Imam dovoljno godina da mogu reći da i meni smeta zato što je nepravedno, nehumano i bezobrazno, ne zato što smeta mojim roditeljima. Moj otac nije škrta osoba. Nekidan je ubacio 50 kuna za školovanje pasa vodiča u kutiju predviđenu za to. Kutiju koja je neoporeziva, btw. I daruje raznoraznim akcijama na druge načine, direktno. No ima ogromnu averziju prema nazivanju određenih brojeva gdje stoje cifre 5,00 + PDV. Ja, pak, nazovem… Jer iako država od toga ubere 1,15kn, djeca barem dobiju 5. :(

Hoće li se nešto promijeniti? Vidjet ćemo… Baš me zanima što će mi odgovoriti s RTL-a. Napisat ću. Ako mi odgovore…



Post je objavljen 06.06.2010. u 20:30 sati.