Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Reeds (2009)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

No outs...

Šestero prijatelja okupi se kako bi provelo vikend na brodiću u području punom trske i ogromog jezera. Sve bi išlo po planu da nisu otkrili kako tamo boravi prokletstvo i da je strašna tajna skrivena u poljima trske...



Već 5. film kojeg sam pogledao s ovogodišnjeg After Dark Horrorfesta...što reći? Imam neki dojam da ove godinu nisu baš briljirali sa izborom filmova, a moje ocjene su nekako podijeljenje...kad bih sve stavio u jedan koš ispalo bi da je sve to nekako bilo ispod prosjeka. The Reeds definitivno spada u tu skupinu loših filmova. Redatelj Nick Cohen imao je tu neku neuspješnu i nerealnu viziju sa spajanjem šestero Britanaca u jedan dosadan i naporan film. Ovo će biti dosta kratka recenzija, samo da vam u par točki objasnim zašto se ovaj film pod hitno mora izbjeći. Pod hitno.



Prvo: film je neviđeno iritantno napravljen. Većina radnje obitava u mračnom ambijentu i kamera jednostavno nije kvalitetna. To govorim zato što se u filmu dosta toga zapravo ne može vidjeti, što je svakako ogroman problem kod bilo kojeg filma.
Drugo: Glumci. Majko moja, ovakve glumce nije imao ni zasad najlošiji film sa Horrorfesta, The Graves. Nikog poznatog, ama baš se nijedan nije pokazao u nekom boljem svijetlu i u nekom boljem filmu. Radilo se na jeftinoći definitivno. Ali kako se ono kaže: Koliko para, toliko muzike...
Treće: Film nema zapravo neku posebnu radnju, izgleda kao da se u filmu sve spontano događalo, koliko god to nije istina. Dok se dočeka da se nešto dogodi vlada neka iritantna muzika koja ni na koji način ne može uplašiti gledatelja. Osim toga, mjesto radnje mi se također ne sviđa, otkrijte ga sami.



Ovo je samo kratki i oskudni pregled ovog ionako oskudnog filma. Reeds svakako preskočite u širokom luku, najblaži izraz za ovaj film je totalna iritacija i nepreglednost filma. Glavna glumica mi je malo svjetlo u ovom mraku, ali sve ostalo pada u vodu. Loš film.

Post je objavljen 10.06.2010. u 16:22 sati.