Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pletisanka

Marketing

Hajde da chattujemo

Hajde da chattujemo


"Svako vrijeme nosi svoje breme", glasi stara narodna poslovica. Sjetila sam je se ovih dana kada su pred nama ispitni rokovi u školama i na fakultetima. Najčešće roditeljske opomena u moje školsko vrijeme, kada sam bila " zagriženi gutač" lijepe književnosti, glasile su: " Okani se tih "knjižurina" i prihvati se ispita." E, ove rečenice se rijetko mogu čuti u savremenim porodicama. Ne, nisu djeca sada savjesnija i vrijednija, dapače, nego sada opomene glase ovako: " Skidaj se sa tog kompjutora, čateru jedan čaterski da bi li, koštat će te godine i para to beskrajno nabilavanje!!"
Pošto sam u situaciji da počesto izgovaram ovu rečenicu kao majka dvoje iskusnih "čatera", odlučila sam poći u avanturu zvanu INTERNET CHAT da na svojoj «koži» ispitam kakvo je to zadovoljstvo. Naoružala sam se mišom i strpljenjem te krenula prvo na chat www. klik. hr. Izaberem prilično provokativan NICK (čat nadimak) i krenem u priču.U sobi zvanoj Batak i bitak, nailazim na grupu filozofski raspoloženih tinejdžera. Raspravlja se o ženskim pravima. Odmah se svrstavam u grupu od četiri djevojke i počinjem borbeno da se suprostavljam muškim stavovima. Moje nove Internet prijateljice su oduševljenje mojim "otrovnim" primjedbama kojima "ubijam" muške čatere i žele znati detaljnije o mom identitetu. Oduševljene su mojim "žestokim feminističkim" stavovima sve do trenutka kada saznaju da imama preko 50 godina.Tu me neka sedamnaestogodišnja Sanja iz Rijeke jednostavno "sreže" konstatacijom da sam ja " samo još jedna ogorčena mamica u krizi srednjih godina" i od tog trenutka me svi ignorišu. Bljak, i ti mladi, uvrijeđena idem dalje tražiti sobu za sebe. ROCK PRIČAONICA je pravo mjesto za mene. Pa ko zna više o toj temi od mene, moliću lijepo. “Ufuravam” se u raspravu koja se vodi između dvadesetak sudionika. Tema je Marilyn Manson. Jedni podržavaju svim srcem njegovu muziku i ekstremno ekstravagantni imidž, drugi ga pljuju i nipodaštavaju, a ja se u svemu tome ne snalazim. Pokušavam “nametnuti” priču o mojim muzičkim idolima.Stižu mi poruke sa svih strana: “metuzalemu”, “ dinosaurusi su izumrli”, “hej, mrtve kopaju zar ne” i sve u tom smislu. Povrijeđena sam do srži. Definitivno odustajem od druženja sa mladim.
Ha, nađem divan Internet kutak za sebe, soba sa nazivom " Sexi priče za odrasle." Entuzijastično "upadam" u priču. Hm , teme su škakljive. Pitanje je da li se može voditi ljubav "online". "Hot Blood" predlaže mi da mu budem partnerica. Gorim od radoznalosti i pristajem. Moj novi poznanik "razvija" priču na kojoj bi mu pozavidjeli "Čik", "Istinite ispovijedi" i "Playboy". Glavne ličnosti ON i JA na plaži najplavljeg i najsunčanijeg otoka negdje daleko. Priča je sve življa, maštovitija, drskija, UH, prsti lete po tastaturi, mašta radi 100 na sat, kad odjednom nakon mog ENTER - ništa. Opet ENTER- ništa. Najzad stiže grubo vraćanje u stvarnost - kratka obavijest administratora Čata, da smo izbačeni zbog preuživljenosti u priču. Hm... em ti i čat, da bi li, ne daju ti ni da maštaš.Pogledam na sat, oho već tri sata sam na Internetu. Pa kad prije prođe. Teškog srca se odvajam od mog "sivka" i njegove tastature, bogatija za jedno iskustvo i nešto tolerantnija prema mojim kućnim "čat manijacima" i velikim računima za Internet i telefon. Kako ne razumjeti Gogu koji je pronašao "svoju ljubav života" na čatu, Ninu koju čeka Sorg iz Švedske tačno u isti čas svaki dan,Almu što voli Internet Bila iz Arizone. Dino se do ušiju zaljubio u Elmu iz Zenice, potrošio gomilu novca i noćnih sati na čatovanje sa svojom dragom i kada je na kraju dogovoren uživo sastanak - PAF-razočarenje. Uopće nisu znali pričati jedno s drugim. Kada bi htio nešto da joj kaže usta su bila zavezana, a prsti nemirno letjeli po zamišljenoj tastaturi.
E, toliko o čatu. Žurim da završim priču, pa idem da okrenem koji krug u "PRIČAONICI", ko zna šta se zanimljivo događa... ne to nipošto ne smijem propustiti. Hajd, ćao.




Post je objavljen 05.06.2010. u 14:17 sati.