Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Referendum: treća - sreća! Svi pomognimo sindikatima!


Prva moja pomisao, kad sam čuo da je pet sindikalnih središnjica najavilo prikupljanje potpisa zahtjeva za referendum protiv ponižavajućih promjena Zakona o radu, bila je: "Treća - sreća!" Godine 2008. imali smo velliku inicijativu za referendum o ulasku Hrvatske u NATO, zatim je prošle godine bila inicijativa inicijativa "More je kopno". Prva je prikupila 138.000, a druga 208.000 potpisa. Sada, s logističkim mogućnostima sindikata i uz potporu nas iskusnih aktivista i nekih političkih stranaka (dakako i moje, Zelene liste!), moguće je konačno ispuniti nemoguću misiju, da se prikupi više od 400.000 potpisa u 15 dana, od 9. do 23. lipnja.ž

Bit će naravno vrlo, vrlo teško. Ali krenuli smo! Danas je bio sastanak koordinacije za Zagreb, glavni koordinator za Zagreb je Mario Iveković iz Novih sindikata, jedan od rijetkih ljudi s javne scene koji igra šah bolje od mene! rolleyes Sada je najvažniji logistički zadatak prikupiti dovoljno volontera, koji će raditi na prikupljanju potpisa, tehnički detalji će se riješiti. Sve na ho-ruk, preko noći, kako našem mentalitetu odgovara, ali možemo to ovog puta obaviti!

Otvorili smo emajl adresu za one koji žele informacije ili se prijaviti za volontiranje: referendum.zor.zg@gmail.com. Napravljena je facebook grupa Svi koji su protiv aktualnih izmjena ZOR-a (...), ima već preko 8.000 članova. Sajt će biti postavljen preko vikenda.

Pozivam, u svoje ime i u ime Zelena lista građane, udruge i stranke da razmišljaju o svojem vremenu od 9. do 23. lipnja, kad će se prikupljati potpisi, da određen broj sati volonterskog rada na prikupljanju potpisa i drugim pratećim poslovima! Ovo je stvar za koju je vrijedi potruditi! Javljajte se na gore navedenu adresu, te sindikatima idr.!

Post je objavljen 04.06.2010. u 16:48 sati.