Recept iz Alsacea - mak možete zamijeniti i kimom.
sastojci (za 12 osoba):
1 jaje
1 žlica vode
1 1/3 šalice običnog jogurta (bez šećera i bez konzervansa)
2 1/2 šalice neprosijanog brašna
2 žlice šećera
1 žličica soli
1 žlica praška za pecivo
4 žlice maslinova ulja
1 žlica maka u zrnu
postupak:
Izmješajte jaje sa vodom i stavite po strani.
Istucite jogurt s maslinovim uljem dok ne dobijete glatku smjesu.
Prosijte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo.
U hrpici načinite udubinu u koju ulijte mješavinu jogurta i ulja. Izmiješajte tijesto dok ne postane ujednačeno (miješajte prstima) - mijesite sve dok se ne prestane lijepiti i postane glatko.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Napravite 12 kruščića i stavite ih u lim za pečenje. Premažite mješavinom jaja i vode i posipajte makom. Nožem na svakom kruhu urežite križ.
Pecite oko 30 min, ili dok ne dobije zlatnu boju.
Poslužite toplo, ili hladno. Po želji. I dobar tek.
.... i da nastavimo još malo sa trikovima zašto se Francuskinje ne debljaju:
- one zastrane, ali uvijek se vrate na svoju prehranu
- ne važu se svakodnevno, ali svoju figuru kontroliraju centimetrom
- jedu tri obroka dnevno
- ne grickaju između obroka
- Francuskinje si ne dopuštaju da osjete glad
- ne dopuštaju si da se osjećaju sito
- uvijek se jede za stolom, nikad "s nogu" ili ispred televizora
- Francuskinje jedu jela pripremljena od sezonskih namirnica
- koriste začine i stalno eksperimentiraju sa novim okusima
- voće i vodu jedu i piju kada su sobne temperature - ni previše toplo ni previše hladno
- redovito piju vino, ali samo uz hranu
nastavit će se...
Post je objavljen 04.06.2010. u 13:39 sati.