Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

MP Turnir škole bridža 3.6.2010

Sinoć smo igrali na deset stolova osam bordova MP obračun. Pobjednici turnira bili su:

1 antonth-bolo9 66.93 %
2 mirbud-palasca006 65.62 %
3 GTBC_625-afif_jr 65.45 %
4 imosetti-GRGO 62.50 %
5 Deana1-annkell 58.07 %
6 Sunovrat-bure11 55.90 %
7 jarre1-dzwu1030 54.34 %
8 vidra-SISCIA 54.17 %
9 Sbarutana-joke_du 52.78 %
10 sksokol-nawabR81 49.48 %

Rezultati polaznika su:

Sbarutana-joke_du 52.78 %
Kobila-White Shad 48.09 %
princeza-srkydu 25.43 %

Dva uigrana para napravili su solidan rezultat dok je neuigrani i nabrzinu sklepani par napravio slab rezultat. Koliko je važno naučiti najjednostavniji sistem i igrati skupa - samo ta dva napretka dovela bi do pristojnih rezultata na turniru.



Ne pretjerujte u prelicitima. Četverokaratna boja nije nikad dobar prelicit na drugom nivou. Velika je opasnost misfita i protivničke kontre. Dakle umjesto govora 2 herc treba reći pas.



Još jedan junački prelicit. Što da je išlo nakon 2 karo pas -pas-kontra-pas-pas-pas? Nije loše kad igraš protiv sklepanog para ali na prvenstvu protivnici znaju kontrirati. +500 im je bolje od +490.



Bord na kojem ima 4 pik zbog DUPLOG FITA. Samo nemam načina da to saznam, nisam licitirao tanku manšu. Samo jedan par je našao 4 pik i igrao ga je u rekontri :)



Parska nula. Sve je normalno, ataka je normalna, rezultat je skoro nula. U toku igre bila je prilika da se zaustavi izvođač na devet štihova ali je propuštena kad je princeza vratila hrec umjesto pika. Pik povrat razvija pik štihove dok je u rucu as karo ulaz. Herc razvija goluba na grani. Ovaj bord se događa i tu ne možete ništa. Dvoje nisu licitirali 3NT. Troje su igrali sa druge strane i obrani je lakše atakirati. Na duljem turniru bi se ova nula poništila sa nezasluženim topom.



Evo primjera za WhiteShad i Kobilu: ovdje je North primjenio Trap Pass logiku: sa jakom rukom čekao je partnerovu kontru. Kad se na Barutaninih 2 pik partner nije javio znao je da partner ima slab otvor. Dao je kontru u trećem krugu koju je partner propasirao.



Primjer kooperativne kontre kojom su nadrapali Kobila i WhiteShad. Korektno su izlicitirali bord ali su ih protivnici našiljili. Ovako će biti i u Opatiji momci.



WhiteShad nije li čudna linija igre koju je napravio izvođač: da igra mali herc prema dami na stolu? Uvijek se pitajte zašto izvođač igra na taj način. A da je Kobila imao solo asa? Lijepo izveden bord nakon pogrešku Southa.



Srkydu možeš otvoriti 1 herc pa poslije skok u trefu. Nije loše ni 1NT ali nemoj ih pustit igrati 2 karo: reci 2 herc. Borite se za svoje parcijalce na parskom turniru.



West je otvorio 3NT što je konvencija Gambling NT: ima zatvoren minor (karo) i ništa sa strane. East je pasirao nadajući se da će nekako zadržati ataku. Ataka asa je preporučljiva protiv gamblinga: vidiš stol. Kad stol nema ništa u hercu nema ni izvođač pa nastaviš i 88%.

Sljedeći turnir je u nedjelju u 19h.


Post je objavljen 04.06.2010. u 12:00 sati.