Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

108 POGINULIH U VELIKOM POŽARU U DHAKI

DHAKA

Broj žrtava požara u Dhaki dostigao je 150 osoba, a najmanje još toliko je ozljeđeno. Strahuje se da to još uvek nije konačan broj stradalih.

Image and video hosting by TinyPic

Strahuje se da je veliki broj stanovnika glavnog grada Bangladeša zarobljen u nekoliko zgrada koje su u plamenu, javili su lokalni mediji.BBC navodi da se vatrogasci bore da uđu u gusto naseljeni stari dio grada Nimtoli, gdje se zbog eksplozije u trafo-stanici požar proširio na najmanje 20 stambenih kompleksa. Lokalni tv kanali prenjeli su da je oko 150 ljudi primljeno u bolnice sa teškim opeklinama.Požar u Dhaki, jednom od najgušće naseljenih gradova na svijetu, izbio je oko 22:30 sati po lokalnom vremenu (18:30 po srednje europskom).

U jednoj od nagušće nastanjenih četvrti Dhake, požar je zahvatio stare višekatnice u kojima su živjele stotine ljudi. Požar je izazvala dotrajala i nepropisna elektro-instalacija, smatraju vatrogasci.Najviše mrtvih nađeno je u zgradi u kojoj je bila svadba, a vatra je progutala još sedam višekatnica u kojima su i prodavnice kemijskih proizvoda.Stanje stotinjak opečenih i otrovanih dimom se opisuje kao kritično. Bolnice su preopterećene, a vlasti su pozvale u pomoć i sve nastavnike Medicinskog fakulteta. Najveća prepreka za vatrogasce bile su tijesne, gusto izgrađene uličice u okolini drevnog placa.


IZ RAZNIH MEDIJA

**** 87 burnt alive in blaze
**** Bangladeš: U požaru poginulo 108 osoba
**** V požaru v Bangladešu več kot sto mrtvih



Post je objavljen 04.06.2010. u 07:29 sati.