Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Skunk Anansie - opaljena Skin opaljena publika

MARS festival, Močvara/Jedinstvo - 29.5.

Ovaj je Mars ful dobar festival. Bio je i lani, samo što to publika nije baš prepoznala, pa smo zjapili pred praznom Tvornicom iako su bendovi bili uglavnom super. A zarada je vrlo vjeerojatno bila zero.
Jel premještanje u kombinaciju Močvara/Jedinstvo (da posebno ne spominjemo još slovenski dio festivala) urodilo pravim plodom?
Ja mislim da je, iako mislim da je pravi plod bio onaj jedan ali pravi strani, kako moj šef veli, sexy proizvod ilitiga bend.
Neš ti lanjskih The Rakesa. Koliko su bili dobri kazuje i sama činjenica da su se mjesec i pol dana nakon Mars festivala raspali.
Kul, ha?

Zato su ove godine imali sexy gosta koji je spržio unaprijed sve nedoumice samim imenom Skunk Anansie i Mars se rasprodao. I svi presretni.
Osim nas fotografa koji smo se patili s nekoliko kila opreme bez mogućnosti da ostavimo opremu negdje i vratimo se na festival. Jer kao nije bilo kartica, naljepnica ili narukvica (ništa nismo dobili). Apeliram na organizatore da ne kompliciraju život tamo gdje ne treba jer jedna narukvica ne košta niti 1 kunu a ako nas je fotografa bilo 20 to nije niti jedna poštena uvozna piva.
Iduće godine Mars ekipi nosim osobno dvajst narukvica. No kako su ove godine rasprodali festival, moguće je da će imat 20 kuna za investirati u tak nekaj. :plazim jezik:

Bilo je hrpa dobrih bendova no najvažnije za spomenut su bile riječke snage Father i Quasarr koji su me oduševili, ali ja te bendove ionak volim - mislim ta riječka scena je alfa i omega našeg (naprednog) rocka. Na to su se nadovezali i Let 3 kao iznenađenje, samo što ih ja nisam odgledala, razlog nebitan ali bitan, pa sad ako na kraju i nisu billi - nebitno.

Bitan je Skunk Anansie. Radovala sam se tom koncertu ko malo dijete. Da se ne bi krivo shvatilo, ne zanimaju me žene, jel.
Jebote opaljenijeg benda to jest frontmena (Skin je sigurno dečko u vezi) u životu nisam vidla. Koliko ta žena skače, gumena loptica je za nju različak. Prve tri pjesme sam imala dojam da će mi skočit na glavu.
Pa sam razmišljala kako da je istovremeno uhvatim, zaštitim fotić i spasim glavu (svoju) ako do toga dođe. Srećom nije, Skin ima ravnotežu bauštelca visokogradnje.
Nemam blage veze kako su se redale pjesme jer su Skunkovci ioanko izveli sve najvažnije, a ja sam s onih nekoliko tisuća nabijenih na ledinu Jedinstva duhom skakala ko opaljena jer ovo je koncert koji se ne zaboravlja godinama.

Njih 4 sviraju premračno, Skin pjeva da ti se dlake nakostriješe a uz to to njeno skakanje toliko diže adrenalin da moš bit miran samo ako si mrtav (ili mrtav pijan). Uz to smo valjda prvi put u hrvatskoj koncertnoj povijesti doživjeli savršeni stagediving - Skin je dvaput skočila u publiku koja ju je prenosila po rukama dok je ona na leđima pjevala. I još vrhunac večeri kada se Skin popela na središnji šator gdje je bio tonac i od tamo odskakala i otpjevala dio pjesme (i onda se ponovo bacila u publiku).

Na prvom bisu smo bubnjaru Marku pjevali happy birthday (jer je čovjek imao taj dan rođendan i svi smo dobro vidjeli da mu je bio dobar rođendan), a na drugom je Skin prvo pitala organizatora smiju li još lumpati i onda smo dobili još dvije pjesme.

Kakva noć!

Prvi slijedeći koncert Skunka i eto mene opet na njemu.
































(p.s. Sredinom idućeg tjedna očekujte ekskluzivu iz Milana s koncerta Muse sa stadiona San Siro koji puni, brat bratu oko 80.000 ljudi.)


Post je objavljen 04.06.2010. u 03:25 sati.