Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umornooko

Marketing

Preživili smo!

Možda naslov i zvuči malo euforično ... ali nakon trostruke probe i preživljenih pokusa, mogu napokon objavit da san sa uspjehon odradija „Roštilj premijeru“. Po prvi put u skoro po stoljeća života.
Ne, nije to izgledalo ovako:

 photo racunalo_rostilj_zpsbt2y7zuo.jpg

... kako su mi mnogi poznanici i prijatelji predmnijevali, glede i unatoč, a u svezi i s obzirom na moju struku. Ipak san se zadrža u okvirima normalnog roštiljanja, bez perverzija sa prenosima i vrstama goriva.
Još davno, kad san uzeja pretplatu na novine („Slobodna Dalmacija“, za sjevernjake) među izabranin darovima uz pretplatu izabra san ovi električni roštilj ...

 photo Philips_HD4417_zpscrm6wvur.jpg

.,.. na opće čuđenje Zakonite, ka i ostalih ukućana. Tribalo mi je još par miseci za skupit hrabrosti, i prije dvi nedilje san, kad smo kupovali spizu (hranu, za sjevernjake) usput uvalija u kolica i par oni već začinjeni komadi kokoše nataknuti na drvenu štapicu. Eto, gren provat, a ako i ne ispadne kako triba, preživiću štetu. Triba li napominjat da je ispalo za prste lizat.
Iduću nedilju san vazeja par komadi carskoga mesa, pa smo šura (brat od Zakonite, za sjevernjake) i ja to u slast pojili. Ali sve je to bila šala mala, jer je ženski dil kućanstva, uvjeren u moje sposobnosti pečenja, radije sebi spremija drugu vrstu spize.
Ovi put su se odvažili, i ispeka san čevape za sve, i nije ništa ostalo na pijatu. njaminjami
Malo san sačeka sa pisanjen, nikoga ne boli drob, ajde, u redu je, preživili smo. thumbup

 photo man_cooking_grill_zpsnrjemvrt.jpg

Sad i službeno mogu reč, da san se, od četrdeset i sedan godin, klasificira ka pripravnik za roštilj-meštra, najniže klase. Ali ča je najbitnije od svega, jeman volje za učit. I nakon ča je provala moga roštilja djelo, ni Zakonita me više ne zajebaje cerek
Zdravi i veseli bili! mah mah mah

Post je objavljen 03.06.2010. u 14:49 sati.