Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Znakovi i politika


Ovan

Ovnovi na sve jurišaju glavom, pa tako i u politiku. Drugim riječima, ne biraju sredstva kada požele biti glavni. A to žele stalno. Nije im bitno u kojoj će se stranci udomiti, pod uvjetom da se njihova riječ sluša. Kako im je najveća ambicija biti uvijek u pravu, preporuča im se Hrvatska stranka prava. A može i kriva.


Bik

Bik, kao jedan od najvećih horoskopskih hedonista, nastojat će u Saboru uvijek naći najbolje i najudobnije mjesto. Po mogućnosti blizu vrata, da može neopaženo šmugnuti iz sabornice po sendvič kada ogladni. Bez obzira na njegov gurmanluk i neviđeni apetit, postoji velika mogućnost da mu neke saborske rasprave želudac ipak ne izdrži. Sva sreća, on će ionako većinu tih rasprava – prespavati.

Blizanci

Jedan od najznatiželjnijih znakova u horoskopu, Blizanac će, neoprezno, jednom vjerojatno završiti i u politici. Kao dvostruka ličnost, za politiku ima poprilično prirodnih predispozicija, ali je problem u tome što njemu sve jako brzo dosadi. U saboru će se najčešće baviti proučavanjem i analiziranjem kolega zastupnika i njihovih istupa, što bi moglo imati kobne posljedice na njegovu urođenu intelektualnost i – logiku.

Rak

Romantični, privrženi i osjetljivi, kada jednom izaberu svoju stranku, u njoj ostaju doživotno. Ne mijenjaju stranku čak ni u slučaju promjene društvenog sistema, samo joj promijene ime.
Često stvaraju gužvu na vratima sabora, zbog svog običaja da se kreću po sistemu dva koraka naprijed – jedan nazad. Mrze svađe i sukobe, pa to rješavaju tako da sa ostalim kolegama iz sabora jednostavno – ne razgovaraju.


Lav

On želi biti kralj i vladar, pa će ga se često zateći u članstvu vladajuće stranke. Voli laskanja i ulizivanja, zbog čega će se u saboru osjećati kao svoj na svome. Nije mu važno što njegove stranačke kolege misle, dok god ne misle da misle bolje od njega. Zato za najbliže suradnike izabire one koji uopće ne misle. Ukratko, znak sa najvećim mogućim brojem najbližih suradnika u cijelom saboru.


Djevica

Kako manijački teži za urednošću, vodit će računa o tome da sabornica bude čista i izbjegavati će svaku vrstu doticaja sa prljavštinom. Kada shvati da to u politici jednostavno nije moguće, na sjednice će dolaziti sa zaštitnom maskom na licu a pri rukovanju sa kolegama koristit će higijenske rukavice. Za vrijeme saborskih rasprava neće moći suspregnuti gadljivi izraz na licu, isti kakav ima i većina pučanstva koja dotične rasprave prati putem televizije.

Vaga

Njoj je estetika najvažnija. Smatra da nije važno što netko od kolega zastupnika govori, nego kako je odjeven dok to govori. Insistira na tome da se muškim kolegama boja cipela slaže sa bojom kravate, a kolegicama broševi sa bojom torbice. Dok god ne počne insistirati da se i obećanja kolega slažu sa njihovim djelima, neće imati nikakvih većih političkih sukoba i problema.


Škorpion

Sklon sado-mazo igricama, boli i patnji, ne propušta nijednu saborsku raspravu. Kao jedan od najseksualnijih znakova zodijaka, u politiku će uvesti poveliku dozu promiskuiteta i biti savršeno uklopljen. Pokrenut će inicijativu za izbacivanje saborskih klupa iz sabornice i montiranje vodenih kreveta na njihovo mjesto, ali zbog svoje sklonosti da govori ono što misli, predviđamo mu, ipak, jako kratku političku karijeru.

Strijelac

Kako uvijek teži slobodi, neće podnositi nikakvu stranačku stegu, a njegova sklonost avanturama i adrenalinskim pothvatima mogla bi ga potaknuti na suludu ideju da za saborskom govornicom pokuša izjaviti nešto pametno i konstruktivno. Ne podnosi zatvorene prostore, pa će izbjegavati članstvo u odborima Hrvatskog fonda za privatizaciju.


Jarac

Ozbiljni i uglavnom konzervativni, skloni trajnim vrijednostima, teško će se snaći u politici. Oni žele znati tko je tko, i što je što, i to će im se uglavnom tolerirati. Međutim, kada požele saznati tko je što, i koliko, mogli bi naglo ostati bez političkog mandata.


Vodenjak

Ovaj zračni znak je pravo veselje političke scene. Taj niti zna zašto je u politici, niti što bi pametnog kroz nju htio postići. Površnom i neopterećenom kakv jest, lako mu se može dogoditi da zaboravi kojoj stranci uopće pripada i zašto. Drugim riječima, nema blage veze što radi u saboru, ali za razliku od svojih saborskih kolega, bar se ne pravi da zna i da ga je uopće za to briga.


Ribe

Astrološki sanjari i zanesenjaci, sposobni su vjerovati u ideju i onda kada od ideje više ne ostane niti mrtvo slovo na papiru. Zbog toga ih jako zanimaju pitanja socijalne pravde u Hrvata, ali, koliko god dobri plivači bili, na kraju shvate da su saborske vode za njih ipak malo previše - mutne. Zbog njihovog uvjerenja u to da nam je svima jedino ljubav potrebna, lako bi mogli postati žrtva političkog atentata.



p.s. Moja erotcka priča za natječaj :) Nije preporučljivo mlađima od osamnajst.


Post je objavljen 03.06.2010. u 11:36 sati.