Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elmer

Marketing

Demokracija

Rasprava se zahuktala.Nakon prvog oduševljenja međunarodnim interesom bandova,ekipa se podjelila.Jedni misle da nam strani band neće donijeti publiku,a koštat će nas.Drugi misle da se Fest treba ograničiti na bandove iz okolice.
Sporna je zapravo samo lova!
Cijela priča nije baš jednostrana.Svi su pomalo u pravu.Mislim ipak da treba gledati puno šire.Strani band možda neće donijeti publiku ali će nas reklamirati i izvan granica naše države,a mi ćemo dokazati da možemo organizirati međunarodni događaj.Sve je to velika mašinerija šoubiznisa koja ima i neke dimenzije koje mi još ne poznajemo a mogle bi nam donijeti koristi.Reklamne pa onda i materijalne.
S druge strane,recesijska ograničenja ograničavaju i naš buđet pa je cifra od 150 eura toliko nedostižna i izgleda nam kao 150 miliona nečeg.
Vodi li nas ovo demokratsko iznošenje mišljenja do pronalaska rješenja?Svakako!
Ja osobno planiram dobitak na Bingu(budući da je prijedlog upotrebe najstarijeg zanata sa podsmjehom odbačen kao i ostali nelegalni izvori zarade).Kao anonimni glavni sponzor podebljat ću račun.A onda ću kao chief projekta predložiti ne samo putne troškove,već i honorare svima.Međunarodne!Bratstvo i jedninstvo je bila zgodna maxima bivšeg društvenog poretka.




Tom prilikom Pankrti smiju rastegnuti i crvenu zastavu,jer ima se para i ima se s čim.Svakako ću dodati i Lačni Franc.Kad malo bolje razmislim,dodat ću još jedan dan festivalskom trajanju.



Post je objavljen 03.06.2010. u 07:49 sati.