Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/londra

Marketing

U redu


Naš čovik je vrlo ustrpljiv. On uvik more čekat red, tribalo ne tribalo. Ulizla san u Finu, a tamo se red otega do Milasove zgrade. Jedna ženska radi na blagajni a oni desno čita novine. Nije se još dogodilo da san ulizla a da ga je taj privridijo za plaću. I tako di god odeš, bilo u poštu, bilo u banku..va ti ponit bančić sa sobon..i jušto kad san došla na red, evo ti nekoga čovika meni s leđa, ni Valjen Isus, ni izvinite nego odma na šalter. Čemu oni zaštitari služe?? Oni bi tribali jude zaštitit od vakih, izdrečit oči i promatrat da ne bi ko uliza priko reda. A vako kad me zašitar nije zaštitijo, zaštitila san samu sebe.
„Čovik moj, a di ćete priko reda?“-pitan ga ja. On ništa, ka da ja, božeprosti, govorin sama sa sobon. Unda san prišla onu žutu rigu od čekanja, uvatila ga za kolet od košuje i odigla od tleva. „Di ćete priko reda, pitala san te??“-zadrejin mu se ja na uvo.. Kad san ga odigla ispala mu je šaka lemozine iz đepa...vidi se i po tomen da nije kršćena duša..Kad, eto ti zaštitar..Fala bogu- mislin ja u sebi i kalan onoga trtejka...Kad imaš šta čut, ufatio se zaštitar mene, da činin nered, da prijava policiji...a ja puf! pa priko zubi..Nije ni ima više od dva zuba u glavi pa nema veće šćete. To unda cika i vika po šalterin, učas se stvorilo 15-20 žena za koje dotad nisi ni zna da rade,...Te službenice su ti ka bog..viruješ da ih ima tamo negdi ali ih niko nikad nije vidijo prostin okon.
Govorin ja jednoj:“ A sad mi naplati ovi račun! „ Ona se uzdrćala, tuče po onoj makinjeti.
Šta drćeš?-pitan je ja-Oli ti plaćaš?
A va mi otić još u apateku-pribiren ja priko glave- a i tamo će me tokat čekat. U apateci bi tribali metit jednoga na vrata koji bi ti čin ulizeš da Normabell da te pinku smiri i da otkunjaš na nogan uru-dvi dok te ne dođe red. Lipo otvoriš oči i eto te prid šalter.
Teti Mandi dojadilo slušat babu pa je prikine:“ A šta vali čekat u redu, lipo se razminiš s judima i znadeš šta je po svitu?“
Baba pune kroz nos:“ Štaš govorit? Pa uvik lamentaju isto, e male penzije, e skupoća, e dica...drugi put ću ponit ono malo radijo pa dočin uđen odma ću ga navit i metit na uvo!“
Ja volin čekat u red-reče teta Mande- Vako bi morala otić na kavu za ispričat se sa ženon, potrošit 20 kuna a vako sve snogu. Upoznan i koga novoga, bude i simpatija, svega se tu vidi..
Dakako, dakako-klima baba glavon-Kako je krenilo tu će se i ženit, rađat dica, zakopat će te u noćni trezor kad umreš čekajuć...
- Ae, noćni trezor,bar bi se na onomu svitu vajala među paran kad mi bog nije da na ovome!-uzdane teta Mande
Uto je došla sestra, sila u fotelju i rekla da bi ona erokrema i kruva. Baba je rekla da ne more jer se ona razgovara su teton Mandon. Sestra je pitala da kad će teta Mande ča kući.
Teta Mande je rekla: Bogati, kaki je to način , tirat staro čeljade iz kuće?“
Sestra je kazala da bi ona erokrema i kruva.
-Pa sad si izila fitu! Pusti nas s miron, aj vanka vatat leptire u teglu o marmelade!“
Sestra nije tila nego je kazala da bi ona erokrema i kruva.
Baba je kredon povukla crtu od sestrine fotelje do kužine:“.Taaako! A ti unda stoj tute i čekaj da te dođe red!


Post je objavljen 02.06.2010. u 11:51 sati.