Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirisnemisli

Marketing

Mjesec u Mraku

Uštap je počeo u petak iza ponoći pa sam se uistinu razveselila što će mi se mjesečev post poklopiti sa subotnjim ritualom,danom kada ne radim ništa što nije nužno već se posvetim sebi,meditaciji,prirodi i dragim ljudima.Nedjelja je po planu i programu imala sličan sadržaj:piknik u prirodi.Sve u svemu vikend stvoren za odmor i uživanje.

I dobro, nasadila se ja prozor da uhvatim malo mjesečeve svjetlosti ,kad tamo umjesto debelog žutog Mjeseca,debeli crni oblak cijedi kišne kapi po mom nosu.Nema ga,nema Mjeseca.Polupraznih baterija odoh na spavanje.Nije ga bilo ni u ranim jutarnjim satima kada mi besramno zuri kroz prozor spavaonice stvarajući sjenke po zidovima.Nije došao.

Cijeli dan sam provela sa djecom igrajući se vani na Suncu ispunjena mirom i razdraganošću.Dan je brzo prošao,a kako se približavao zalazak žudila sam za trenutkom samoće na svom čarobnom brijegu u nadi da ću uhvatiti srebrne zagrljaje noćnog nebeskog putnika.
Mislim da sam nekih pola sata tvrdo spavala na brijegu.On nije došao.Svejedno sam se osjećala vrlo bistro i napunjeno.Pokupila sam se doma napraviti šarenu salatu sa tjesteninom za sutrašnji piknik.Oko ponoći sam još jednom provirila kroz prozor ali nije ga bilo.Baš neuobičajeno.
Obično kada očistim tijelo i misli od stare energije ,uvijek dobijem neku briljantnu poruku ili ideju. Ovaj puta se ništa nije posebno događalo.

Dobro sam spavala.Oko pola sedam sam pila kavicu na svom čarobnom brijegu u goricama.Zapravo sam došla po košaru i posude za piknik ,ostavljajući ekipu da se kod kuće razbudi i spremi za put bez mog požurivanja i zanovijetanja.Oko devet smo krenuli na ribnjake udaljene nekih sat vremena vožnje.Dan proveden u horizontali na dekici okružen elementalima opusti tijelo i živce.I klinci su nekak normalni kad provedu dan u prirodi.Bili smo svi dobre volje.Nagli pljusak otjerao nas je kući.Kiša nas je katarzično umivala cijelim putem.Klinci su željeli baki,nismo se bunili.Pobrati dobar seks na kraju vikenda nije tak loša ideja.Dolazimo u vikendicu i onda odjednom između daljnskog upravljača, njegovog kebaba i apslolutno neromantične atmosfre dogodi mi se Esc ,Shift….rušenje sistema….



Okrenem se na peti i otrčim na brijeg.Zemlja je bila vlažna i mokra od kiše.Sjela sam na sandale i otvorila Reiki. Zahvalila se na prekrasnom vikendu,obnovljenoj energiji i zatražila poruku i misao vodilju za nadolazeći tjedan.Stapajući se sa zelenilom prirode smijala sam se malenoj ptici koja je cvrkutala kao luda napinjući svoje malo tijelo do iznemoglosti, ispuštajući predivan melodičan pjev.Komarac se uporno trudio da mi se napije krvi,a mravi su hrabro prelazili preko mojih nožnih prstiju.Bilo je tako zabavno.Tada odjednom stiže sasvim jasna i smirena poruka:"Vrijeme je da prerežeš pupčanu vrpcu"!!Preneraženo sam otvorila oči jer mi se uz poruku jasno pokazalo njegovo lice.Zbog neugode koja se javila na trenutak nisam bila sigurna tko mi to govori:ego,logika,intuicija…Nekoliko suza skotrljalo se niz obraze ,zatim tišina i beskrajno olakšanje.

Trebam još informacija jer sam potpuno zbunjenja i što to zapravo znači u ovoj priči?Možda je to samo moj Mjesec u (m)Raku...

Melankolično sam se spustila niz brijeg i predložila da krenemo.Putem mi je sinulo da bih se voljela provozati po gradu. Nedjeljom kad pada kiša ulice su potpuno puste i otužne ,a svjetleće reklame na praznim trgovinama odišu tupošću i sramom.Gazeći mokrim pločnikom naslutim istinitu priču ovog grada koji je bio moje utočište dugih deset godina.Tišina razdijeli prostor između nas.Ne sjećam se kad sam zadnji puta šutjela nekoliko sati u komadu.Nije mu bilo ugodno.Nisam marila.

Vrijeme je da napustim ovo mjesto.
Noć rasplinutih iluzija.
Mjesec u mraku.


Nouvelle Vague - . dance with me .mp3
Found at bee mp3 search engine


Post je objavljen 31.05.2010. u 15:36 sati.