Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Kraj svibnja na Kamenitim vratima! I zadnji dan telefona 060-800-445



Evo, baš ova slika Gospe od Kamenitih vrata, krasi i našu dnevnu sobu! To je poseban dar, naše drage obiteljske prijateljice i aktivne Palmašice - bake Nade! Tetkica ju je dobila na dar 2007. godine, kada smo slavili 40. godišnjicu njenog dolaska u Zagreb, otkada se potpuno posvetila našoj obitelji! I doista - nije mogla dobiti ljepši i nadahnutiji dar...Jer što je karakterističnije za Zagreb, i za sve nas, vjernike u njemu, koji smo došli s raznih strana, uvijek se rado okupljajući oko naše Gospe od Kamenitih vrata!

Gospa od Kamenitih vrata

Moja mama i dan danas, već 10-ak godina sa svojim Hrvatskim pokretom za život i obitelj, baš svakog petka u 10h moli krunicu zahvalnosti za naše branitelje, posebno za one koji i dalje brane i duhovno oslobađaju našu domovinu, svojim žrtvama u Haagu, i drugim bjelosvjetskim kaznionicama: Gotovina, Norac...Jer i rat će biti u potpunosti gotov, i Mir doista zavladati kada oni pobijede i na tim bojištima...

"Podnosimo žrtvu - za slobodu i čast svoju i svoje domovine!"

Ante Gotovina

Slobodan Praljak

""Mir se moze donijeti samo onda ako se na određenom području napravi pravda. Pravdu je moguće dobiti samo ako ispred sebe imamo istinu - a istina mora biti zasnovana na činjenicama." (Slobodan Praljak - uvodna riječ)"

Jučer sam bila u katedrali na sv. misi za branitelje, u prepunoj katedrali, koju je predvodio dr. Tomislav Ivančić...Od svih naših političara, koji ne bi ni bili na vlasti, barem ne na hrvatskoj vlasti, da nije bilo branitelja, vidjela sam jedino - Milana Bandića! I pomislila, kako za tog čovjeka doista i svugdje treba uvijek i uvijek ponovo glasovati...Ma ne bi ga niti toliko napadali i klevetali, da im nije "trn u oku"...Predsjednički izbori su davno iza nas, sad mu ne trebaju više nikakvi politički bodovi...I ipak je tu ...Na sv. misi za naše branitelje...Jedino On!

Nakon sladoleda sa svojim roditeljima, koji su naravno isto došli na istu sv. misu, otputovala sam vlakom na Krapinafest...Tamo sam uspjela sve dogovoriti za jednu jesensku manifestaciju i glazbeni festival u organizaciji "Kristova Stola", i uz mnoštvo poznatih (na takvim mjestima sam stvarno ko riba u vodi), dogovorila i prijevoz za Zagreb autom s jednim časnim sestrama, a posebno mi je drago bilo sresti i don Anđelka Kaćunka! Koji je baš prekjučer bio (prezadovoljan!) na tribini u Valpovu, koju sam tamo Darku pomogla organizirati!

Don Blog u Valpovu!

Dakle, vlakom do Zaboka, pa presjedanje za Krapinu...Putem sam naišla na još nešto totalno čudno...I zapravo - tragikomično...Nisam vjerovala svojim očima...Mislila sam da se valjda radi o kakvoj parodiji...Naime, vlak se kratko zaustavio i u Velikom Trgovišću...Tu sam bila još krajem 90-ih na otvaranju rodne kuće predsjednika Tuđmana, nekako se veseleći što vlak prolazi baš tim putem, pomolivši se u sebi i zahvaliviši Bogu za 1. hrvatskog predsjednika i Oca domovine...

Ali umjesto kakve spomen ploče na maloj željezničkoj stanici njegova mjesta, ugledala sam "lijepu" dobro očuvanu spomen ploču, sa zločinačkom petokrakom i sljedećim natpisom: "Tito. Od Kumrovca do Velikog Trgovišća pešice je hodil, i od tud prvi put u svet se cugom vozil, ni slutil nije da bu novu domovinu stvoril!" !?!?

A ja sam se osijećala ko u nekakvoj (tragi)komediji situacije...Pa gdje mi to živimo!? I/ili - kad mi to živimo...!?

No, nema veze...Danas ionako idem u Sheraton na predstavljanje nove knjige dr. Zdravka Tomca, Hvalospjev ljubavi, pa ne sumnjam da ću tamo zateći i dr. Miroslava Tuđmana, pa ću ga priupitati za zdravlje, i stanje u rodnom mjestu njegova Oca...I Oca naše Domovine!

A odmah nakon toga ću se na sv. misi u katedrali i procesiji kroz grad, moliti za našu Domovinu, (Tuđmanovu! A ne Titovu...Srećom) i u procesiji posebno sjetiti i našeg Gradonačelnika! Koji je jedini od svih državnih i gradskih političara jučer bio u katedrali na sv. misi za branitelje.

Ps. Danas je zadnji dan humanitarnog telefona: 060-800-445 za našu akciju! Skupili smo skoro za prehranu jednog djeteta u Ekvadoru, za čitav mjesec! Hvala svima! Novosti o "Kristovu Stolu" ovih dana!

Post je objavljen 31.05.2010. u 10:54 sati.