Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Turkish GP 2010: Friday; Vettel: Randy Mandy je super / Red Bull neće u nastavku VN Turske korisitit F-duct

Po završetku prvih slobodnih treninga u Istanbulu, Sebastian Vettel je izjavio da je odluka o promjeni šasije uoči turskog GP vikenda bila ispravna.
Vettel ipak nije dobio potpuno novu šasiju, nego su ga vratili na onu s nadimkom "Randy Mandy" koju je koristio na prvoj ovosezonskoj utrci u Bahreinu.
"Sada se osjećam puno prirodnije i promjena je bila dobra odluka. Općenito sam prilično zadovoljan balansom kojeg bolid ima. Na stazi je danas bilo jako malo gripa jer ovdje gotovo nitko da i ne vozi, osim možda nekih bogatih Turaka s Ferrarijma. Ali, gripa nije bilo... Moramo napraviti puno posla i položiti još gume na stazu pa će sutra biti bolje."
Red Bull Racing je danas prvi put od početka sezone testirao i vlastitu interpretaciju F-duct sustava, a Vettel je prilično zadovoljan viđenim.
"Mislim da sam zadovoljan današnjim danom. Sve je bilo normalno, ali i teško jer smo testirali F-duct. Stvar funkcionira, ali ne još 100%. Moramo odraditi fina podešavanja, ali za sada je dobro. McLaren izgleda jako konkurentno, njihov sistem funkcionira iz onoga što smo zaključili. Malo su brži od svih drugih na pravcima. McLaren je ovdje sigurno malo jači, ali ni drugi nisu predaleko. Sve je jako izjednačeno."
Unatoč tome Red Bull je odlučio da F-duct neće koristiti u nastavku VN Turske jer im nije toliko koristan te gube downforce. Ponovno će ga testirati na slobodnim treninzima u Kanadi.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 28.05.2010. u 23:44 sati.