Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

401. Velikogorički vikend-go-turnir


8. Proljetni velikogorički turnir (29. 05. 2010.)

Nakon preskoka jedne subote uslijed odlaska na Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Rijeci, nastavlja se niz velikogoričkih vikend-turnira u gou. Krenula je peta stotina turnira u tome nizu.
U zakazano vrijeme početka tutrnira izgledalo je da će nas biti samo četvorica. Brojno stanje nam je povećala Tea, ali ona je samo navratila i otišla putem drugih obveza na samom početku. Na samom početku došao nam je mali Miha sa mamom. Po dolasku je bio malo sramežljiv i htio odmah otići, ali zahvaljujući mami, je ipak ostao i lijepo smo se družili. Znao je Miha kako se zarobe kamenčići, a i kako se spašavaju. Malo ga je mučila priča o prostoru. Njegovih šest godina još nisu stvorile osjećaje posjedovanja takove vrste i sve se još svodi na čistu igru, bez nekih izmišljenih interesa. Igrao je sa Markom, Mladenom i mamom i kada se zasitio, za danas, otišao je putem nekih drugih igara. Bok Miha, pa se vidimo uskoro ; može ?
Krenuli smo u četvero nadajući se da će se broj bar malo povećati. Prva četvorka je bila u sastavu: Filip, Nikola, Robi i Mladen. Sastav je to koji može pružiti zadovoljstava u igri. Malo nas je, ali smo spremni za nadmetanje.
Odredili smo sistem igre švicarac u pet kola, jer smo se nadali da će se broj u igri povećati. I povećao se. Pridošli su još: Bačurin, Mirko, Adil i Ugarčina i to Marko. Osmorica garantiraju mogućnost odigravanja pet kola, a tako je i bilo.
Filip je donio lap-top, pa se turnir vodio kompjutorskiPartije su bile handicap -2 uz najviše šest prednosnih kamenčića.
Mjesto igre je ‘Uspon’ u Slatinskoga 4.
Startali smo u 10 :30, a završili oko 14:45. Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byoyomi od 15 sekundi za potez.
Pogledajmo konačnu tablicu sa svim postignutim rezultatima.

Mj. Natjecatelj      Kat Gra    1   2   3   4   5  Bd SOS SSS SDS
1. Primetica Mirko 12k Zag 8+ 4+ 2+ 6+ 3- 4 14 57 11
2. Smud Mladen 1k VGo 7+ 5+ 1- 3+ 4+ 4 13 68 9
3. Jovičić Robert 2k Zag 4- 7+ 5+ 2- 1+ 3 14 67 7
4. Primetica Nikola 5k Zag 3+ 1- 7+ 5+ 2- 3 14 67 6
5. Karupović Adil 15k VGo free 2- 3- 4- 8+ 2 12 63 2
6. Ugarčina Marko 7k VGo -- -- 8+ 1- 7+ 2 6 38 2
7. Galeković Filip 19k VGo 2- 3- 4- 8+ 6- 1 14 57 1
8. Bačurin Marko 20k VGo 1-free 6- 7- 5- 1 10 56 0
Novih kategorija ovaj puta nakon natjecanja nema.
Već u prvom kolu je Nikola iznenadio Robija. Često se desi da igrači po povratku sa vrlo uspješnih svojih nastupa vani, neočekivano gube od klupskih kolega u klupskim natjecanjima. To je poput otrežnjenja. Ujedno je to bila i Nikoli prva partija nakon povratka sa kragujevačkog uspješnog turnira, ali od toga su prošla dva tjedna više nego od Riobijeve Rijeke.
Mladen je pobjedio Filipa, a Mirko Bačurina, a to se i očekivalo. Adil je uhvatio bod bez borbe. To su bodovi bez sos-bodova.
Drugo kolo nastavljeno je sa iznenađenjem. Mirko je pobjedio brata Nikolu i izbio na vrh tablice. Čudi se Nikola kako Mirko čvrsto igra. Kao da nije shvatio da mu je to brat.
Mladen je uhvatio i drugi bod i opet očekivano. Pobjedio je Adila.
Robiju ostaje vrijeme za vađenje. On redovno smjera na vrh tablice. Radi to u ovom kolu protiv Filipa.
Bačurin se kiti bodom. Jest da je bez borbe, ali je važno da se bilježi.
Pred treće kolo bodovno odskaću Mirko i Mladen. Program ih očekivano sparuje međusobno. Odigrali su zanimljivu i poučnu partiju. Mirko dobuva šest prednosnih kameniva. Odlično ih je koristio i ostvario nadzor nad većim dijelom ploče. Mladen mu obara veliku skupinu kamenova i upada u jedan od kutova i na stranicu. Reklo bi se kako Mladen ima puno. Mirku ostade jedna visoka stranica i nekoliko manjih prostora. Slijedi brojanje i Mirko pobjeđuje za 7,5 poena razlike. Ova partija pokazuje kako treba igrati do kraja i pratiti poensku razliku cijelo vrijeme. Mnogi bi nakon gubitka velike skupine kamenova predali partiju bez procjene ili brojanja. Bravo Mirko! Sada sam vodi na tablici.
Trku sa bodom zaostatka za vodećim nastavljaju Robi pobjedom protiv Adila i Nikola pobjedom protiv Filipa. Bodovno su se tako priključili Mladenu.
U treće je kolo stigao Marko Ugarčina. Startao je očekivanom pobjedom protiv imanjaka Bačurina.
Pratitelji Mirka: Mladen, Robi i Nikola sada očekuju Mirkov kiks, ali su svijesni da Mirku u prilog idu i vjerojatno bolji sos-bodovi. Ipak prvo slijedi obraćun među pratiteljima. Mladen i Robi igraju još jednu od njihovih zanimljivih i borbenih partija. Obojica znaju da treba dobro cjediti mogućnosti pozicije. Mladen je bio nekako žešći ovaj puta, pa je Robi nakon nekoliko padova grupa predao partiju.
Nikola ostvaruje i treću pobjedu i to protiv Adila.
Mirku je pripao Marko Ugarčina. Sa zanimanjem se pratila ta partija, jer se pratio Mirkov put. Marko je opasan i on je često pobjeđivao Mirka. Ovaj puta je Mirko nekako čudno dobro motiviran. Oborio je Marku grupu i pobjedio ga. Moglo bi se reči da je već osigurao prvo mjesto.
U ovom kolu je i Filip došao do svoga prvoga boda. Pobjedio je Bačurina.
U petom kolu Mirku se ispriječio Robi. Izgleda da bi to bilo Mirku previše. Robi ga je savladao.
Posebno je zanimljivo bilo očekivanje rezultata između Nikole i Mladena. Radilo se o borbi za drugo mjesto, jer Mirko već ima na sos-bodove prednost pred pobjednikom toga susreta. Mladen je bio raspoložen za hvatanje velikih skupina kamenova. To je uradio i Nikoli ovaj puta. Na taj način se Mladen izjednačio po bodovima sa Mirkom, ali uz slabiji sos mu ostje tek drugo mjesto na ovom turniru.
Robiju je pobjeda protiv Mirka donijela treće mjesto, a Nikola je pao na četvrto.
Adilov prvi bod iz igre je bio protiv Bačurina u zadnjem kolu.
Od tri igrane partije Ugarčina dobiva dvije. U zadnjem je kolu pobjedio Filipa.
Odradili smo tako i prvi turnir pete stotke turmira. Ovdje smo na 402. slijedeće subote u isto vrijeme. Da li će nas biti više?
bl. Muradenu

Post je objavljen 29.05.2010. u 20:40 sati.